Az HBO Max elképesztő élményszolgáltatása megváltoztathatja a teljes streaming piacot

Oszd meg a cikket másokkal is:

A WarnerMedia éjszakai bejelentésével rántotta le a leplet az HBO Max új technológiai élményszolgáltatásáról, amely elképesztő újításnak hangzik a streaming piacon, és sikere esetén nagymértékben megváltoztathatja a több ezer címből álló műsortárban történő eligazodást, amely gesztusokra, hangutasításokra, és más egyéb reakciók alapján is tud megfelelő tartalmat válogatni, ráadásul akár játszani is lehet vele.

Március 19-én debütál a HBO Max Orbit, amely az SXSW Online segítségével nyújtja az HBO Max interaktív digitális élményét, viszont nem túl valószínű, hogy ezt Magyarország is megkapja a HBO Max debütálásával. Az ígéretek szerint viszont a szerencsés amerikai felhasználók az új technológiának a segítségével egyedi módon ismerhetik meg a streaming szolgáltató hatalmas tartalmi univerzumát, akár a nappaliban ülve vagy széles közönség előtt is.

Miről van szó?

A HUSH élménytervező cég által fejlesztett HBO Max Orbit technológia egyfajta keverék lesz a digitális és fizikai élmény interaktív megjelenésének. Az Orbit segtségével egyedi tartalomfogyasztási folyamatot használtak fel, amely gépi és vélhetően mesterséges intelligenciával képes lesz több száz terabájtnyi tartalmat feldolgozni a felhasználói élmény elősegítése érdekében.

SXSW Online: First Look

About SXSW: SXSW dedicates itself to helping creative people achieve their goals. Founded in 1987 in Austin, Texas, SXSW is best known for its conference and festivals that celebrate the convergence of the interactive, film, and music industries. An essential destination for global professionals, this year’s online event features sessions, showcases, screenings, exhibitions, professional development and a variety of networking opportunities.

Az SXSW Online alapjain működő HBO Max Orbit reagál az arcmozgásokra és a hangutasításokra is, és ennek segítségével kaphatunk személyre szabott ajánlásokat, továbbá intuitív módon ismerhetjük meg a műsortár több ezer ikonikus pillanatait, szereplőit és történeteit. Az előfizetők felfedezhetik az HBO Max könyvtárát az HBO, a Warner Bros., a DC, a Cartoon Network címeivel, kiemelve a műsortár szélességét és mélységét, amelynek a felhasználói eligazodása jelenti a streaming ipar legnagyobb kihívását.

Állítólag az HBO Max Orbit élmény felfedezéséhez legalább 150 ezer egyedileg vágott jelenetet integráltak a technológiába olyan nagysikerű HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network és egyéb franchise-okból, mint a Trónok harca, a Lovecraft Country, a Love Life, Agymenők, Újabb bolondos dallamok vagy Zack Snyder: Az Igazság Ligája, és elég csak egy mozdulat vagy néhány kimondott szó, hogy ezek akár a nappaliban aktiválódjanak.

Az HBO Max Orbit technológia reagál arra, ahogyan a néző mozgatja az arcát, és valós időben megjeleníti hozzá az HBO Max karaktereinek mentett klipjeit. Az SXSW Online élménye bizonyos esetben például aktiválhatja a kihívás módot is, amely játékos formában kéri a nézőt, hogy úgy mozgassa az arcát, ahogy a képernyőn megjelenő bejátszásban éppen látható, vagy hangjával próbáljon úgy beszélni, ahogyan az adott műsorban beszélnek (milyen érdekes lehet például a Maffiózók esetében Tony jellegzetes aranyköpéseivel), és ha sikerre vittük a feladatok egy bizonyos részét, a program feloldja az adott műsorhoz tartozó exkluzív extra tartalmat is.

Azonban úgy tűnik, hogy a WarnerMedia és az SXSW együttműködése egyelőre kizárólag Amerikában fog az HBO Max Orbit élményszolgáltatással megjelenni, és forrásaim szerint egyelőre nem valószínű, hogy nálunk is hasonló interaktív plusz szolgáltatással érkezne az HBO Max.

Viszont az HBO Max Orbit megjelenése olyan távlati lehetőségeket rejt magában, amely előbb utóbb valószínűleg több piacon és több szolgáltatónál is megjelenhet, különböző névvel és technológiai alapokkal. A streaming szórakozás pedig izgalmas jövő előtt áll, ami még több plusz funkciót és élményfaktort ültethet a nappalinkba, ami most úgy tűnik, továbbra is a moziktól szippanthatja el a nézőket.

Kép: WarnerMedia

#Műsoronplus #WarnerMedia #HBOMax #HBOMaxOrbit