Stephen King és Steven Spielberg készítik a Stranger Things utáni jövőt a Netflixre

A Netflixhez közeli források a Deadline-nak megerősítették, hogy a Stranger Things alkotópárosa a Duffer-testvérek, és Steven Spielberg sorozat formában adaptálja Stephen King és Peter Straub által közösen írt 1984-es A Talizmán (The Talisman) című fantasy sikerkönyvét, ami tovább szőheti a Stranger Things univerzumát. A készülő sorozatot Spielberg AmblinTelevision cége, illetve a Paramount Television Studios fogja elkészíteni.

A Wikipédián elérhető forrás szerint A Talizmán főhőse egy kisfiú, Jack Sawyer, akinek meg kell mentenie édesanyja életét. Lily ugyanis rákos, és az egyetlen dolog, ami megmentheti életét, a titokzatos Talizmán.

Jack egy Speedy Parker nevű embertől hall egy másik világról, amely a mienkkel párhuzamosan létezik. Egy olyan világról, amelyben sokkal gyorsabban tud utazni, hiszen édesanyjának már nem sok ideje maradt. Egy olyan világról, amelyben a dolgok sokkalta veszedelmesebbnek tűnnek. Egy olyan világról, amelyben sok, a mi világunkban élő embernek megvan a másvilági megfelelője. A Territóriumokról. Abban a másik világban Jack nem más, mint Jason, a királynő, Laura DeLoessian fia. Azé a királynője, akinek ugyancsak meg kell vívnia a saját harcát a Territóriumokban.

Az információk szerint A Talizmán netflixes showrunnere és producere az Curtis Gwinn lesz, aki Stranger Things executive producere is volt, így nem kizárt, hogy ebből is végül egy nagyívű franchise fog születni, ami kitöltheti majd a Stranger Things után keletkezett űrt, amelyben évek múlva az ST rajongók vigasztalódhatnak.  A tervek szerint maga Stephen King lesz a projekt executive producere is.

Eredetileg a TNT csatorna szeretett volna már egy Talizánra épülő limitált sorozatot készíteni, azonban a terveket elvetették, vélhetően túl sokba került volna. A Netflix egyelőre nem erősítette meg a készülő sorozatot, mert a tárgyalások utolsó részletei még folyamatban vannak.

#Netflixvilág #MűsoronPlus #StrangerThings

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.