Az Oscar-esélyes Nomadland áprilisban érkezik az európai Disney Plusra

Chloe Zhao Nomadland című filmje február 19-én vált elérhetővé kizárólag az amerikai Hulu-n, amit a Disney április 30-án külön díj nélkül kiterjeszt a Disney Star európai műsortárra is. A jelenlegi információk szerint Frances McDormand főszereplésével készült Nomadland több európai piacon a Disney Plus része lesz, és a film később elérhetővé válik a mozikban is, a szigetországban például a május 17-ére tervezett újranyitással.

https://twitter.com/DisneyPlusUK/status/1367401428243935234/photo/1

A Deadline szerint filmet április 30-tól Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Norvégiában, Finnországban, Dániában, Svédországban és Izlandon is elérhetővé teszik a Disney Star műsortárban, felár nélkül. Úgy tűnik tehát, hogy a Nomadland lesz a március 23-án induló új felnőttközpontú Disney Plus műsortár, a Star első komoly filmje, és várhatóan a lokális forgalmazókkal kötött megállapodás szerint sorra megjelenik majd a többi streaming platformokon is, vélhetően Magyarországon is. A Star egyébként a filmet készítő Searchlight Pictures mellett FX Productions, a 20th Century Studios alkotásokat is megjelentet.

Vasárnap hajnalban a Nomadland elnyerte a legjobb dráma- és legjobb rendezői díjakat a Golden Globe-on, és valószínűleg nagy szerepet játszik majd a BAFTA- és az Oscar-jelölésekben is, amikre április 11-én, illetve 26-án kerül sor.

Kép: Disney Plus UK

#Műsoronplus #DisneyPlus #Nomadland

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.