Az Aranyéletet írta, sorozatterve most első magyarként diadalmaskodott Berlinben

Oszd meg a cikket másokkal is:

Krigler Gábor, az Aranyélet kreatív vezetője 2019-ben Joyrider néven produceri céget alapított Krigler-Tóth Emőkével és Angyalosy Eszterrel, amely már el is indult meghódítani a világot.

A Joyrider egyik jelentős sorozatterve a Balaton Brigád (Baloton Brigade) elindult az idén hetedszerre sorra kerülő Berlinale Co-Pro Series Pitch című rendezvényen, és a nyolcrészes kémsorozat terve meg is nyerte Séries Mania Project Exchange Awardot, ami azért is hatalmas siker, mivel magyar sorozatterv elsőként diadalmaskodott Berlinben.  

Érdemes tudni, hogy a Co-Pro Series Pitch eseményre a világ minden tájáról több száz tervet neveznek minden évben, ezek közül a Berlinale kurátorai tízet válogatnak ki, melynek alkotói gondosan szelektált szakmai közönség előtt rövid prezentáció, „pitch” keretében mutathatják be projektjüket.

Idén először egy magyar sorozatterv is bekerült a programba. A Balaton Brigád című sorozat producere Krigler Gábor, vezető rendezője pedig nemzedékének egyik legprominensebb hazai filmalkotója, az Arany Medve-díjas, Oscar-jelölt Enyedi Ildikó. A hazai gyártócég a budapesti Joyrider, amelyre már most úgy tekinthetünk, mint a hazai sorozatkészítés új generációjára.

A Balaton Brigád egy különös hangulatú, történelmi thriller, mely a magyar tengernél játszódik a nyolcvanas évek derekán. A Stasi különleges egysége a tónál nyaraló keletnémet turisták megfigyelésére szakosodott. A brigád meghasonlott vezetője saját, elhidegült családját is kénytelen megfigyelni, miközben maga is a disszidáláson gondolkodik, és furcsa kapcsolatot alakít ki egy magyar belügyessel.

A német és magyar nyelvű, nyolcrészesre tervezett széria írói Krigler Gábor mellett Lovas Balázs és Lengyel Balázs. A járványhelyzet miatt az idei pitch online kerül megrendezésre március 2-án. Az alkotók nemzetközi csatornát, német koproducert és forgalmazót keresnek a tervhez.

A Joyrider

A korábban a magyar HBO kreatív producereként dolgozó Krigler Gábor 2019 elején alapította Joyrider nevű produceri cégét Krigler-Tóth Emőkével és Angyalosy Eszterrel. A tavalyi év végén csatlakozott hozzájuk Hutlassa Barnabás, aki a produkciók lebonyolításáért felel. A Társas játék kettő, a Terápia és az Aranyélet három-három évadja gyártási, és számos egyéb sorozatterv fejlesztésének tapasztalatával a hátuk mögött a céljuk nemzetközi minőségű sorozattervek létrehozása és értékesítése a világpiacon.

Tavaly jelentették be első értékesítésüket: a FRUST című sorozat tervükhöz megnyerték Szerbia legnagyobb sorozatkészítő stúdiója, a Firefly Productions együttműködését. A tervek szerint idén ősszel kezdik forgatni a sorozatot Belgrádban és Szarajevóban az Oscar-díjas Danis Tanovic rendezésében.

A cég közben számos másik mellett egy lengyel-magyar koprodukcióban készülő sorozattervet is fejleszt.

Kép: A sorozat borítóterve

#Műsoronplus

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója