Spike Lee dokut készít az HBO-ra 9/11 és a világjárvány ellen küzdő New Yorkról

Az Oscar- és Emmy-díjas Spike Lee a Rekviem a hurrikánról (When the Levees Broke) után ismét több részből álló epikus dokumentumfilm-sorozatot készít 9/11 20. évfordulójára az HBO-ra. Az új dokuban a világhírű rendező bemutatja New York lakóinak elmúlt két évtizedes harcát a terrorizmussal és világjárvánnyal szemben, áll a WarnerMedia sajtóközleményében.

A NYC Epicenters 9/11 → 2021½ címet viselő doku Spike Lee szemszögéből készülő hiteles krónika lesz a 2001. szeptember 11-i terrortámadások óta eltelt húsz évről, amely elképesztő mennyiségű vizuális képeket és videókat fog tartalmazni. A sorozat átfogó portrét kíván nyújtani a városukat újjáépítő New York-i emberekről, akik felveszik a harcot a pusztító terrortámadással és a globális világjárvánnyal.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Spike Lee újabb úttörő dokumentumfilm-eseményt tarthat az HBO-nál – kommentálták a készülő sorozatot Lisa Heller és Nancy Abraham, az HBO Documentary Films társelnökei. A 2015-ben New Orleanst szinte teljesen elpusztító Katrina hurrikán hiteles beszámolójára alapozva a most készülő NYC Epicenters 9/11 → 2021½ ismét jelentős projektnek számít, hogy a metropolisz lakói miként kezelték 9/11 és a COVID-19 amerikai epicentrumát.

A projektet a HBO Documentary Films készíti a 40 Acres és a Mule Filmworks közreműködésével, rendező Spike Lee lesz. A NYC Epicenters 9/11 → 2021½ doku az HBO Max-re érkezik, és várhatóan nálunk is bemutatásra került szeptember 9-én.

Kép: HBO

#Műsoroplus #WarnerMedia #HBOZóna

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.