EXKLUZÍV: A Jóbarátok mellett érkezik a Gyűrűk ura trilógia és a Rocky-sorozat az HBO GO-ra

Elsőként Műsoron írtam meg, hogy a Jóbarátok mind a 10 évadának szinkronos streaming premierje idén tavasszal az HBO GO-ra várható, amit most több nagy WB érdekeltségű cím fog követni, amellyel úgy tűnik, hogy az HBO Max hazai debütálásával végül tényleg megkapjuk az ígért jelentős méretű amerikai műsortárat.

A WarnerMedia streaming szolgáltatása az HBO Max 2020 májusában indult kizárólag Amerikában, amely nyáron kezdi meg nemzetközi karrierjét, első állomásként Latin-Amerikában. Amióta erről tudni lehet, sorra bukkannak fel a hírek róla, hogy a Warner a terjeszkedési ütemtervvel párhuzamosan kezdi saját jogokkal rendelkező tartalmait visszavonni a különböző streaming felületekről. Még január végén írtam arról, hogy például az Odaát (Supernatural) sorozatot a legnépszerűbb brazil streaming hálózatról a Globoplay-ről is levették, ami már a dél-amerikai HBO Max felé tart, nálunk pedig már nincs fent az Amazon Prime Video Magyarországról elérhető műsortárában, kizárólag kerülő úton lehet megnézni.

Az európai területek, például Spanyolország, Portugália, Közép-Európa és az északi országok meghódításával a WarnerMedia arra számít, hogy az HBO Max 2021 végéig világszerte több mint 50 országban lesz elérhető, viszont néhány kulcsfontosságú piacon, mint például az Egyesült Királyságban az HBO hosszú távú disztribúció megállapodással rendelkezik a Sky médiahálózattal, amely egyelőre kizárja az HBO Max ottani bevezetését.

Magyarországra viszont láthatóan a teljes értékű HBO Max érkezik egy olyan streaming szolgáltatás formájában, amire sokan oly régóta várhattak. Már a tavaly májusi indulásnál a WarnerMedia azt ígérte, hogy a nagy klasszikusok, mint a Harry Potter, Gyűrűk Ura trilógia, a Batman, DC-filmek, stb., tehát több 10 ezer órás műsortár várható egy korszerű és minden igény kielégítő platformon, amelyhez 500 millió dolláros exkluzív produkciós szerződéssel J. J. Abrams a  Bad Robot produkciós cég által is gyárt majd saját tartalmakat, jönnek a Trónok harca előzményei plusz Westworld francise – és ami ebből kihozható, várható egy Harry Potter sorozat és több tucat animáció és dokumentumfilm, amiről később egy külön anyagban részletesen fogok foglalkozni.

A hazai HBO Max debütálására valószínűleg késő őszig várnunk kell, addig viszont a WarnerMedia magyar vállalata kezdi értékes tartalmakkal feltölteni az HBO GO-t, némileg felkészülve a gond nélküli átállásra.

Lássuk, hogy milyen kiemelt tartalmak érkeznek tavasszal az HBO GO-ra.

Március 1 (hétfő)

Gyűrűk ura trilógia (magyar szinkronnal)

A Gyűrűk Ura – A Gyűrű szövetsége

A Gyűrűk Ura – A két torony

A Gyűrűk Ura – A király visszatér

A hobbit trilógia (magyar szinkronnal):

A hobbit: Az öt sereg csatája

A hobbit: Az öt sereg csatája (bővített változat)

A hobbit – Smaug pusztasága

A hobbit – Smaug pusztasága (bővített változat)

A hobbit: Váratlan utazás

A hobbit: Váratlan utazás (bővített változat)

Áprilisban (időpont később)

Kingsman: A titkos szolgálat

Kingsman: Az aranykör

21 Jump Street – A kopasz osztag

Május (időpont később)

Rocky-sorozat:

Rocky (1976)

Rocky II. (1979)

Rocky III. (1982)

Rocky IV. (1985)

Rocky V. (1990)

Rocky Balboa (2006)

Creed: Apollo fia (2015)

Creed II (2018)

Tavasz:

Christopher Nolan: A sötét lovag trilógia (magyar szinkronnal)

(ezek még magyar felirattal a Netflixen is elérhetőek)

Batman: Kezdődik (2005)

A sötét lovag (2008)

A sötét lovag: Felemelkedés (2012)

További megjelenésekről itt az oldalon vagy a közösségi csatornákon (Facebook vagy Twitter) fogok beszámolni.

#HBOZóna #HBOMax #Gyűrűkura #Rocky

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.