Mostantól saját offline műsortárad lehet a Netflixtől

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Netflix elérhetővé tette az előfizetők számára a Letöltések neked (Downloads for You) opciót, ami az eddigi használt Okosletöltések továbbfejlesztett és szabadon beállítható változata – áll a Netflix közleményében.

Miről van szó?

Az új opció az Okosletöltéseken belül található, ami a nézési szokások és előzmények alapján a megadott tárhelyméretig mindig friss, eddig nem látott tartalmat tölt le a telefonra, ami onnantól offline is elérhető lesz, és szabadon továbbítható más készülékre is.

Letöltések neked képernyő
Letöltések neked képernyő

Mindez annyiban tér el az eddig ismert Okosletöltések változatától, hogy ez már nem csak a letöltött sorozatokhoz képest állandóan új részt is hozzáadni offline megnézésre, hanem nagyobb szabadságot adhatunk neki, így filmeket, sorozatokat vagy akár dokumentumfilmeket is képes letölteni wi-fin keresztül a telefonra. Ennek segítéségével a felhasználó minden nap új tartalmat kap, a napközben (vagy útközben) elérhető hálózati (tehát internetes) lefedettségtől függetlenül, és nem kell mindig új tartalmak után kutatni, ami reggelente akár aranyat is érhet.

Ehhez arra van szükség, hogy a mobil (vagy tableten, viszont PC-re egyelőre még nem elérhető) egy stabil wi-fi hálózathoz tudjon kapcsolódni (mondjuk éjszaka alvás alatt), és a megadott tárhely méretének terhére szépen egymás után letöltögeti az ajánlott filmeket vagy sorozatokat. Az én tesztem során a dedikált Műsoron fióknak 3 sorozatból választott 2-2 epizódot kimagasló minőségben, ráadásul a Hurrápénteken érkező, magyar szinkronnal rendelkező Fontos vagy nekem című filmet is letöltötte. A filmet vagy a sorozatrészt gond nélkül továbbítani tudtam az okostévére, és még azt is felismerte, hogy az adott epizódból korábban már megnéztem néhány percet, így a kezdést is az akkori befejezéshez igazította -viszont a teljes epizódot letöltötte.

A funkcióval az első bekapcsolás után kiválaszthatjuk, hogy mennyi tárhelyet szánjon az ajánlott letöltések eszközére történő mentésére, ami az esetemben fiókonként 9,5 GB-ot jelentett. Tehát minden egyes fiókhoz külön beállíthatjuk, hogy a Letöltések neked mekkora helyet foglaljon el a telefon tárhelyéből, de egy előfizetés esetében a maximum összesen 47,5 GB lehet.

Letöltés neked opció
Tárhely beállítás fiókonként

Aki eddig is előszeretettel használta az Okosletöltések opcióját, annak a továbbfejlesztett Letöltések neked még jobban fog tetszeni, hiszen ennek köszönhetően valóban mindig új tartalmat kapunk a Netflixtől, amit utána offline szabadon bárhol megtekinthetünk. Ha a Letöltések neked funkcióval felfedeztünk egy új kedvenc sorozatot, a Netflix arról is gondoskodik, hogy ezentúl minden nap megkapjuk hozzá offline a következő részt, elég, ha a telefon a letöltés idejére internetes hálózathoz kapcsolódik, a többit megoldja az applikáció.

Letöltések neked, Netflix
Letöltések neked, kezelőfelület

A Netflix kihangsúlyozza, hogy a Letöltések neked opció nem helyettesíti, hanem inkább kiegészíti az eddigi Okosletöltést, amit 2018-ban tettek elérhetővé világszerte. A mostani kiegészítést 2020 végén kezdték el tesztelni, és annyire bejött a felhasználóknak, hogy mától globálisan is használható Androidos készülékekre. Az IOS változat még ebben az évben megérkezik.

Képek: Műsoron.hu

#Netflixvilág #letöltésekneked

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója