Jessica Jones és a Megtorló jogai visszakerültek a Marvelhez

A Jessica Jones és a The Punisher sorozatok legutóbbi évadának bemutatása óta eltelt két év, így a karakterek használati jogai visszaszálltak a Netflixtől a Marvel Studioshoz – írja a ScreenRant.

Ez azt jelenti, hogy ha a Disney úgy látja a jónak, akkor a Disney+-on akár saját sorozatot indíthat a karakterek főszereplésével.

A Netflix és a Marvel TV 2014-ben bejelentette a partnerséget, amelynek keretein belül saját sorozatot kaptak a Marvel-képregények olyan utcai hősei, mint Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage vagy éppen Vasököl. Ezek a sorozatok nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a Netflix nagy előnyre tett szert a riválisaihoz képest. A Disney aztán észbe kapott és felbontotta ezt az együttműködést, aminek ahhoz is köze volt, hogy elindította a saját streaming-szolgáltatását, a Disney+-t, amelynek fontos építőelemei a Marvel-karakterekre felhúzott sorozatok lesznek.

Nemrég egyébként az a hír kelt szárnyra, hogy a szintén a Netflixen saját sorozattal bemutatkozó Vasököl és Luke Cage közös sorozatot kapnak a Disney+ felületén.

#Marvel #DisneyPlus #JessicaJones #ThePunisher

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.