Egy új korszak: Streaming premiert kap Magyarországon a Wonder Woman 1984

Oszd meg a cikket másokkal is:

A WarnerMedia úgy döntött, hogy a Wonder Woman 1984 című szuperhős-filmet Magyarországon premierben az HBO GO-ra küldi április 1-én, ami azt jelenti, hogy lemondhatunk a mozis debütálásról is. Azonban arról nem szólnak a hírek, hogy lesz-e egyáltalán későbbi mozis vetítés, és a hazai forgalmazó az InterCom milyen megállapodással engedte ki a blockbusterét exkluzívan streamingre, és mindez milyen lavinát indíthat el a későbbiekben, ami alapjaiban változtathatja meg a mozik és az online műsortárak, mint a Netflix vagy az HBO Max viszonyát.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Egyelőre nálunk még HBO GO létezik, és az sem biztos, hogy a Wonder Woman-jelenség széles körben elterjedhet, amire több jel is mutatkozik. Mindenesetre sokan csak idő kérdésének tartották, hogy a WarnerMedia mikor állítja át tengerentúlis kettős megjelenésű gyakorlatát egy lokálisan változó európai (és globális) modellre, amely akár egy új precedenst is teremthet a streaming és mozis bemutatók gyakorlatában. Magyarországon egyelőre az a biztos, hogy április elején érkezik a Wonder Woman 1984 magyar szinkronos HD-változata.

Az európai megjelenés viszont elég változóan alakul, hiszen az HBO Nordic például korábban, március 26-án mutatja be a filmet, míg Spanyolországban ennek semmi nyoma, és a lengyel megjelenés pedig velünk megegyező, ami szerint nem egységes gyakorlatról beszélhetünk, és ez sokkal inkább az adott ország lehetőségeire utal.

WOnder Woman/HBO
GAL GADOT / Warner Bros. Pictures

A Patty Jenkins által rendezett, Gal Gadot főszereplésével készült Wonder Woman 1984 előrerepül az időben a 80-as évekbe, amikor Wonder Woman egyszerre kergeti saját álmát és két új, rémisztő ellenfelet Max Lord és Cheetah személyében.

A Wonder Woman 1984-ben ismét a világ sorsa forog kockán, és Wonder Woman az egyetlen, aki megmentheti. A Wonder Woman-sztori új fejezetében Diane Prince csendesen, a halandók közt elvegyülve éli életét a vibráló, csillogással teli 1980-as években, amikor az emberek mindent meg akarnak szerezni maguknak, és ez túlzásokba hajszolja őket. Bár Diane az összes szuperhősképességével rendelkezik, visszavonultan él, ősi maradványokat kutat és csakis inkognitóban hajt végre szuperhőstetteket. Ám most kénytelen lesz kilépni a reflektorfénybe, és minden bölcsességét, erejét és bátorságát be kell vetnie ahhoz, hogy megmentse az emberiséget attól a világtól, amelyet saját maga hozott létre.

A filmben szerepel még Chris Pine mint Steve Trevor, Kristen Wiig mint Cheetah, Pedro Pascal mint Max Lord, Robin Wright mint Antiope és Connie Nielsen mint Hippolyta.

Wonder Woman/HBO
GAL GADOT/Warner Bros. Pictures

A film producere Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder, Patty Jenkins, Gal Gadot és Stephen Jones. Rebecca Steel, Roven Oakley, Richard Suckle, Marianne Jenkins, Geoff Johns, Walter Hamada, Chantal Nong Vo és Wesley Coller executive producerekként működtek közre.

A forgatókönyvet a rendező, Patty Jenkins írta Geoff Johnsszal és Dave Callahammel közösen, Jenkins és Johns története alapján, a DC karaktereinek felhasználásával. Wonder Woman karakterét William Moulton Marston alkotta meg.

A stáb kulcstagjai ugyanazok voltak, akikkel a rendező a Wonder Woman című filmen is dolgozott: az operatőr Matthew Jensen, az Oscar-jelölt látványtervező, Aline Bonetto (Amélie csodálatos élete) és az Oscar-díjas jelmeztervező, Lindy Hemming (Tingli-tangli). A film vágója az Oscar-jelölt Richard Pearson (A United 93-as) volt. A film zenéjét az Oscar-díjas Hans Zimmer (Dunkirk, Az oroszlánkirály) szerezte.

Patty Jenkins Wonder Woman 1984 című filmjét az Atlas Entertainment/Stone Quarry Production gyártotta, bemutatja a Warner Bros. Pictures.

Kiemelt kép: HBO GO dedikált Wonder Woman 1984 oldala

#WarnerMedia #HBOMax #HBOGO #WonderWoman1984