Vízipóktól a Moszkva térig, ezeket néztük a legtöbbet a FILMIO-n

Oszd meg a cikket másokkal is:

A FILMIO tavaly novemberben egy telített piacra érkezett a “nagyok”, mint a Netflix vagy az HBO GO mellé. A streaming szolgáltatás számítógépen, tableten és okostelefonon is elérhető és már készül az okostévé applikáció, mely a tervek szerint tavasszal érkezik.

A Nemzeti Filmintézet tájékoztatása szerint a FILMIO TOP 25-ös listáján helyet kapott gyerekeknek szóló rajzfilm, ifjúsági film, 1930-as években forgatott komédia és az elmúlt évek jelentős mozisikerei is, azonban a pontos megtekintési számot a nagyokhoz hasonlóan a FILMIO sem közölt.

Az örökzöldek a streamingen is jól futnak

25. a listán a Vízipók-csodapók, az 1982-ben készült animációs film, amely egészen biztosan nemcsak a legkisebbeknek kínál tartalmas szórakozást. Ugyanez lehet a helyzet a 24. helyen szereplő Égig érő fű című ifjúsági filmmel, amelynek szállóigéit ma is gyakran idézik azok, akik valaha szívükbe zárták a történetet.

Nem hiányozhatnak a kedvencek közül a filmklasszikusok sem: sokan voltak kíváncsiak a Te, rongyos élet (21.), A tizedes meg a többiek (14.), vagy épp A tanú (4.) című filmekre. Utóbbi azért is különleges, mert egy sokáig nem ismert, cenzúrázatlan változat is felkerült a FILMIO kínálatába digitálisan felújítva.

A listán sok olyan alkotás van, amelyet egy-egy rendkívüli színészi alakítás, emlékezetes karakterek miatt nézünk meg szívesen újra és újra. A FILMIO előfizetők kedvence Kabos Gyula, aki a Hyppolit, a lakájban (19.) alakít fergetegeset, Pécsi Ildikó, akit többet között a Veri az ördög a feleségét (9.) című filmben láthatunk, vagy épp Bujtor István, akinek a műkincsrablók utáni nyomozását a FILMIO-n is sokan szurkolták végig A Pogány Madonnát (3.) nézve.

Az utóbbi 10 év filmtermésére kíváncsiak leginkább a FILMIO nézők, hiszen ebből a kategóriából került fel a legtöbb film a TOP 25-ös listára. A legnépszerűbb filmek között találjuk a Liza, a rókatündér (16.), a Kincsem (15.), Megdönteni Hajnal Tímeát (13.), a BÚÉK (10.), a Budapest Noir (8.), az Anyám és más futóbolondok a családból (7.), a Trezor (6.) és a Vándorszínészek (5.) című mozifilmeket.

A kultfilmek a FILMIO kínálatában is keresettek: a TOP 25-ös lista első három helyét kultikus filmek foglalták el. Az előfizetők körében jelenleg a legnézettebb a Török Ferenc rendezte, idén 20 éves Moszkva tér (2001). A dobogó második fokán Tímár Péter 1995-ös alkotása, a Csinibaba, míg a harmadik legnépszerűbb a kínálatban A Pogány Madonna 1980-ból.

Újdonságok

A januári újdonságok között volt a Boldog születésnapot, Marilyn! (1981) az elragadó Esztergályos Cecíliával a főszerepben, a 2×2 néha 5 és az Oscar-jelölt és berlini Arany Medve díjas Testről és lélekről is. Februárban is remek alkotásokkal bővül a kínálat, köztük a 2017 óta töretlen sikerű Tékasztorik című vígjáték és a különleges, kizárólag archív felvételekből összeállított Budapest Retró.

A 25 legnézettebb alkotás a FILMIO-n

(2020. november 19 – 2021. január 31., a filmet megtekintő felhasználók száma alapján.)

25. Vízipók-csodapók

24. Égig érő fű

23. Swing

22. Couch Surf

21. Te, rongyos élet

20. Cha-cha-cha

19. Hyppolit, a lakáj

18. A vizsga

17. Magyar vándor

16. Liza, a rókatündér

15. Kincsem

14. A tizedes meg a többiek

13. Megdönteni Hajnal Tímeát

12. Poligamy

11. Egy szerelem gasztronómiája

10. BÚÉK

9. Veri az ördög a feleségét

8. Budapest Noir

7. Anyám és más futóbolondok a családból

6. Trezor

5. Vándorszínészek

4. A tanú

3. A Pogány Madonna

2. Csinibaba

1. Moszkva tér

Érdekelnek az új hírek és érkező tartalmak a Netflixre? Iratkozz fel a Műsoron hírlevelére. Hurrápéntek Plus, ITT TUDSZ RÁ FELIRATKOZNI

#Műsoronplus #Filmio

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója