Hírek és streaming premierek összefoglaló -5. hét

Oszd meg a cikket másokkal is:

Ebben az összefoglalóban jól átlátható formában tudjátok elolvasni az adott hét valamennyi filmes- és sorozatos hírét és streaming újdonságait. Ha lemaradtatok a fejleményekről, hogy milyen tartalmakat vásároltak a streaming-, illetve tévés szolgáltatók a műsortárjaikba, hogy milyen újdonságokra számíthatunk a jövőben vagy mik a digitális televíziózás legfrissebb hírei, akkor most egyben elolvashatjátok.

A cikk folyamatosan frissül, így a teljes heti kínálat vasárnap délután tekinthető „kész” állapotban – viszont ezzel párhuzamosan a háttérben folyamatosan készülnek az újdonságok. Ahogy eddig megszokhattátok, a Műsoron.hu Facebook oldalán mindenről a lehető leggyorsabban beszámolok, ez a cikk pedig minden héten a hírek és újdonságok szerkesztett kivonatát jelenti.

A hírek egy részét még elolvashatjátok a péntekenként e-mail formában érkező Hurrápéntek hírlevélben is, amire itt tudtok feliratkozni.

Előző (4.) hét összefoglalója:

Hírek és streaming premierek összefoglaló -4. hét

Hétfő

Több mint egy évtizede először 2020-ban csökkent Amerikában a saját gyártású szkriptelt sorozatok száma – derül ki a Disney tulajdonában lévő FX csatorna legújabb kutatásából. John Landgraf CEO úgy nyilatkozott, hogy valamennyi terjesztési felületen, kábelen és streamingen is tapasztalható ez a jelenség, amely a 2019-es 532 darabszámú eredeti forgatókönyvhöz képest tavaly csak 493 volt. Ez a 7% -os csökkenés valószínűleg a világjárvány miatt megnövekedett termelési költségekkel magyarázható, és várhatóan a darabszám ismét növekedő pályára állhat, amint enyhülni látszik a helyzet. Mindez annak ellenére történt, hogy az új belépők, az HBO Max, az Apple TV Plus és a Peacock is meglehetősen aktívan mozognak az új forgatókönyvekben. Talán nem is akkora baj ha kevesebb, de jobb minőségű eredeti sorozat készül a platformokon.

#Műsoronplus

Megérkezett a Kapitány küldetése (News of the World) Netflix Original előzetese Tom Hanks főszereplésével.

#Netflixvilág

Kedd

Wakanda sorozat készül a Disney Plusra. A Walt Disney Company 5 évvel meghosszabbította együttműködését a Fekete Párduc (Black Panter) rendezőjével és írójával, Ryan Cooglerrel és a Coogler Proximity Mediaval. Ryan egyedülálló mesemondó, akinek jövőképe nemzedéke egyik legkiemelkedőbb filmrendezőjévé tette -nyilatkozta Bob Iger a The Walt Disney Company leköszönő elnöke, aki év végéig marad a cég ügyvezető elnöke.

#DisneyPlus

A Netflix megszerezte a Misha and the wolves észak-amerikai, és további nemzetközi területekre vonatkozó terjesztési jogait. A Sundance filmfesztivál tegnapi dokuja/filmje a MetFilm gondozásában készült, amely számos európai licence szerződéssel rendelkezik, ám a küldött lista szerint Magyarországra ez nem vonatkozik, így nálunk valószínűleg Netflix bemutató várható. A Misha and the wolves egy bestseller könyv dokuadaptációja, amely a holokauszttúlélő belga kislány életét mutatja be, aki a nácik elől egy erdőbe menekült, és ott élt farkasok között. /forrás: The Wrap, MetFilm/

#Netflixfilm #Netflixvilág

Az Amazon berendelte a Solos című hét részből álló antológia drámasorozatot. 240 ország között Magyarországon is bemutatják várhatóan magyar nyelven is. A Solos valóságos all-star szereplőgárdát fog felsorakoztatni, többek között Morgan Freeman, Helen Mirren és Anne Hathaway is vállalt benne szerepeket. A sorozat showrunnere és producere a szintén Amazonból ismert David Weil (Hunters), további producerek Sam Taylor-Johnson és Laura Lancaster, és a Pixie Wespiser fogja gyártani az év végén érkező produkciót. Jól alakul a Prime Video idei lineupja is. /kép: Amazon Studio/

Amazon Studio

#AmazonPrimeVideo

A Netflix megvásárolta a Peacock új utópisztikus sorozat, a Szép új világ (Brave New World) első évadát, amely március 1-jén érkezik magyarul a műsortárba.

#Netflixvilág

Az HBO GO-ra áprilisban érkezik a The Nevers, a viktoriánus korban játszódó, steampunk elemekkel teli új HBO sorozat, amelynek az első angol előzetes megérkezett:

Viktória királynő uralkodásának utolsó éveiben Londonban sorjában bukkannak fel az „Érintettek”, olyan emberek – többségében nők ­–, akik hirtelen furcsa képességekről tesznek tanúbizonyságot, melyek olykor elbűvölők, olykor kifejezetten nyugtalanítók. Közéjük tartozik Amalia True (Maura Donnelly), egy titokzatos, gyors öklű özvegy és Penance Adair (Ann Skelly), egy zseniális fiatal feltaláló is. Ők állnak ennek a mellőzött csoportnak az élére, helyet követelnek az Érintetteknek és szembeszállnak azokkal… Nos, tulajdonképpen mindenkivel szembe kell szállniuk ahhoz, hogy kiállhassanak a történelem partvonalra szorított szereplőiért.

A szereplőgárdában látható lesz továbbá Olivia WilliamsJames NortonTom Riley, Rochelle NeilEleanor Tomlinson, Amy Manson, Pip Torrens, Denis O’Hare, Zackary Momoh, Elizabeth Berrington, Kiran Sawar, Anna Devlin, Viola Prettejohn, Ella Smith, Nick Frost és Ben Chaplin.

A The Nevers alkotója és executive producere Philippa Goslett, további executive producerei Bernadette CaulfieldIlene S. LandressDoug PetrieJane Espenson és Philippa Goslett.

#Warnermedia #HBO

A Netflix berendelte Aravind Adiga indiai újságíró új könyvének, az Amnesty filmadaptációját. Adiga-nak ez lesz a második Netflix adaptációja, hiszen az első művéből készült film A Fehér Tigris (The White Tiger) most érkezett a műsortárba, és az a Ramin Bahrani rendezte, aki az Amnesty-t is elkészíti. A mű egy Srí Lanka-i migráns Danny életét követi, aki házakat takarít Ausztráliában de egyik munkája során rájön, hogy ki gyilkolta meg a munkáltatóját. Szólnia kell a rendőrségnek, de akkor a kitoloncolását kockázatja, és kezdetét veszi a macska-egér hajsza az elkövetővel. /forrás: @variety IndieWire /

#Netflixvilág

Szerda

Will Smith újra a Netflixen. Az A-kategóriás színész lesz a narrátora és executive producere egy új hat részes dokunak, amely a tizennegyedik alkotmánymódosítással valamint az amerikai értékrendszerrel foglalkozik. A különleges látványt nyújtó produkcióban megszólal többek között Mahershala Ali, Diane Lane, Samuel L. Jackson, Pedro Pascal, és Yara Shahidi. A tizennegyedik módosítás: Amerika harca a szabadságért (Amend:The Fight for America) február 17-én érkezik a műsortárba. Előzetes:

No Title

No Description

#Netflixvilág

Jön a Midnight Club, itt van Mike Flanagan (Hill-ház szelleme franchise) új Netflix-sorozatának stábja. A közelgő horrorantológia sorozat Christopher Pike regényeire épül, és halálosan beteg tinédzserek csoportját fogja követni. A fiatalok megalakítják a Midnight Club közösséget a kórházban, és minden este találkoznak, hogy félelmetes történeteket meséljenek egymásnak. Megállapodást kötnek arról is, hogy aki elsőként meghal, próbál kapcsolatba lépni a többiekkel a síron túlról. Szereplők lesznek Adia, Igby Rigney, Ruth Codd, William Chris Sumpter, Aya Furukawa, Annarah Shephard és Sauriyan Sapkota, valamint Heather Langenkamp (Rémálom az Elm utcában) alakítja a titokzatos orvost, és kórházigazgatót. Amíg várunk a sorozatra, előtte érkezik Flanagan új horrorfilmje az Éjféli mise (Midnight mass), várhatóan nyárig láthatjuk majd. Érdemes lesz mindkettőre várni.

Mike Flanagan on Twitter: “I’ve been dreaming of this project since I was a teenager, and I cannot wait to embark on yet another adventure with my @intrepid partner in crime (and television) Trevor Macy, as well as the fantastic crew we’ve been cultivating. More to come as we get closer to shooting. / Twitter”

I’ve been dreaming of this project since I was a teenager, and I cannot wait to embark on yet another adventure with my @intrepid partner in crime (and television) Trevor Macy, as well as the fantastic crew we’ve been cultivating. More to come as we get closer to shooting.

#Netflixvilág

Csütörtök

Magyar poszter és exkuzív képek érkeztek a Dark producereinek új sorozatához
Vízipóktól a Moszkva térig, ezeket néztük a legtöbbet a FILMIO-n
Az adatok helyett a valóságot mutatja be az HBO új dokusorozata

Újabb Sundance fesztiválfilm érkezik a Netflixre. A streaming szolgáltató piaci források szerint közel 16 millió dollárért megvásárolta az idei Sundance filmfesztivál drámakategóriájának egyik kedvencét, Rebecca Hall, Nella Larsen regényéből adaptált Passing című filmjét. A Tessa Thompson (Westworld), Ruth Negga (Preacher), Andre Holland (The Eddy) és Alexander Skarsgard főszereplésével készült film 1920-as évek New York faji és nemi különbségeit mutatja be két afroamerikai nő szemszögéből, akik bőrük világosabb színe miatt átlépik a nagyváros jobb életszínvonalát biztosító határvonalát.

#Netflixvilág

Péntek

A WarnerMedia első betekintés (first-look) szerződést kötött a The Tenderloins társulattal, akik az Amerikában nagyon népszerű Impractical Jokers reaility vígjátékot is jegyzik. Joe Gatto, James “Murr” Murray, Brian “Q” Quinn és Sal Vulcano exkuzív tartalmakat fog készíteni az HBO Max számára, amely hamarosan Magyarországra is megérkezik.

#WarnerMedia #HBOZóna

Magyar feliratos premierben érkezett az Amazon Prime Videó új filmje, a BLISS. Az Amazon Video ugyan lassan, de elkezdte a premier magyar lokalizációt streaming műsortárában, ami annyit jelent, hogy innentől várhatóan valamennyi premier legalább megkapja a magyar feliratot, azonban forrásaim szerint rengeteg szinkron válik elérhetővé, akár már a héten is. Egyelőre lassú de biztos az Amazon Prime Video magyar lokalizációja, úgy tudom érkezhetnek szinkronnal is premierek.

#AmazonPrimeVideo

Március 16-án kedden érkezik a Mayans M. C. harmadik évada az FX Networkre és várhatóan utána az HBO GO ra is (az első két évad már nézhető magyar szinkronnal). A Kemény motorosok (Sons of Anarchy, ami nálunk Netflixen található) spin-off sorozatának a folytatását Elgin James showrunner erősítette meg az Entertainment Weekly nek.

#HBOZóna

Elsőként Műsoron láthatjátok a The Nevers exkluzív magyar előzetesét

Eddig nem tudtunk a létezéséről, azonban az HBO titkos dokumentumfilm-sorozatot készített Woody Allen és Mia Farrow-botrány eddig ismeretlen részleteiről. Az Allen V. Farrow címmel érkező négy részes dokusorozatot Kirby Dick, Amy Ziering és Amy Herdy készítették, és várhatóan február 21-én érkezik az HBO GO-ra.

Hazánkban is bemutatják az HBO titkos botrány-dokuját Woody Allen és Mia Farrow kapcsolatáról

#WarnerMedia #HBOZóna

Hétvége

Április 1-jén érkezik a Fargo negyedik évada az HBO GO-ra. Az első három évadot már láthatjátok magyar szinkronnal a műsortárban.

Tavasszal érkezik az HBO Max-ra és az HBO GO-ra Alissa Nutt sci-fi vígjáték regényének sorozatadaptációja, a Made for Love, Cristin Milioti (Palm Springs) és Billy Magnussen (Aladdin) főszereplésével. A történet Hazel Greenetről szól, aki rájön, hogy technikai mogul férje egy Made for Love “megfigyelő” chipet ültetett az agyába, amely lehetővé teszi a férfinak, hogy nyomon kövesse, figyelemmel kísérje, és ismereteket szerezzen gondolatairól, sőt rejtett érzéseiről is. A sorozat sajátos humorával bemutatja, hogy a modern kényelem és a futurisztikus technológia hogyan befolyásolja az intimitást. Már most várom a megjelenést.

#HBOZóna #WarnerMedia

Lana Condor A fiúknak YA franchise után (amelynek utolsó filmje bebruár 12-én érkezik) egy szuperhős vígjátékban kap szerepet a Netflixen. A Boo, Bitch! című nyolc epizódból álló sorozatban Condor egy szabálykövető középiskolást alakít majd, aki egy éjszaka változtatna eddigi narratíváján és epikus életbe kezdene, csakhogy másnap reggel rádöbben, hogy ő egy szellem. Showrunner és executive producer lesz Lana Condor, Jonathon Komack Martin (Deadpool), Blake Goza (The Escort) és Jamie Dooner (On My Block).

#Netflixvilág

Elemzők szerint 2021-ben a Netflix és az Amazon is dönthetne úgy, hogy megszerzi a tetemes tartozást felhalmozó AMC mozihálózatot vagy saját moziláncot alapít. Érdekes, hogy a Benzinga média- és adattechnikai startup elismert befektetőket kérdezett a lehetséges opciókról. A több száz valaszadó 44%- a szerint a Netflix működtethetné a világ legnagyobb hálózatát az AMC-t, és számos új megjelenést először a mozikba vetítenének (helyt adva más alkotásoknak is), majd egy-két hónappal később kerülne fel Netflixre. Azok a nézők, akik elmulasztották vagy szándékosan kihagyták a moziba járást – viszont hűséges rajongói a Netflix eredeti filmjeinek, a legjobbat kapnák egy Netflix-AMC házasság esetén. Viszont 32% -uk azt mondta, hogy az Amazonnak és a Netflixnek is el kell kerülnie az AMC megszerzését 2021-ben, hiszen ami a pandémiát megelőzően sem működött jól pénzügyileg, az a közeljövőben sem lehet sikeres. Valószínűleg olcsóbb, és marketing szempontból ésszerűbb megoldás lenne, ha a Netflix és az Amazon teljesen új mozihálózatot alapítana.

#MűsoronPlus

Érdekelnek az új hírek és érkező tartalmak a Netflixre? Iratkozz fel a Műsoron hírlevelére. Hurrápéntek Plus, ITT TUDSZ RÁ FELIRATKOZNI

#Hetiösszefoglaló