A Netflix kizárólagos szerződést kötött Noah Baumbach-al

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Variety-n megjelenő hír azt jelenti, hogy az Oscar-díjra jelölt Házassági történet (Marriage Story) vagy Adam Sandler, Ben Stiller és Dustin Hoffman főszereplésével készült, nálunk bemutatásra nem kerülő Meyerowitz Stories Netflix forgalmazású filmek után Noah Baumbach végül elkötelezte magát a streaming szolgáltató felé.

Amikor kezdtem a filmiparban, arról álmodoztam, hogy lesz egy otthonom. Körülbelül 25 évbe telt, mire megvalósult, de megérte várni – nyilatkozta Baumbach, aki nagyon izgatott, hogy együtt dolgozhat a Netflix-el, ahol csodálatos munkatársakra, barátokra és családra lelt. A most kötött szerződés hosszú évekre vonatkozik, viszont pontos időszakot nem említettek.

Noah Baumbach következő Netflix filmje Don DeLillo Fehér zaj (White Noise) című könyvének a filmadaptációja lesz, amelynek Adam Driver és Greta Gerwig lesz a főszereplője. A film egy férfi életét mutatja be, aki egy amerikai kisváros egyetemén, az általa alapított Hitler-tudományi tanszéken tanít, és a közösségi média valamint a globális világkép mögött rejtőzik számára az igazi kihívás.

Az ilyen hosszútávú és exkluzív szerződések egyre inkább fajsúlyosak lesznek a jövőben, hiszen a világjárvány közepén, a bizonytalan moziforgalmazás miatt az íróknak, rendezőknek vagy producereknek biztos pontra, úgymond „otthonra” van szükségük, ahol széles és érdeklődő közönségre találnak, és a helyzet javulása esetén is biztosítottnak látják azt, hogy filmjük eljut akár nagyvászonra.

A streaming szolgáltatók pedig tárt karokkal fogadják az ilyen üzleteket, ahogyan a Netflix vagy akár a WanerMedia-n keresztül a Warner Bros., számukra a Noah Baumbach nagyágyúk jelenthetik a nyerő filmügyi formulát a következő évtizedek piaci versenyében.

Érdekelnek az új hírek és érkező tartalmak a Netflixre? Iratkozz fel a Műsoron hírlevelére. Hurrápéntek Plus, ITT TUDSZ RÁ FELIRATKOZNI

#Műsoronplus #Netflixvilág

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója