Hírek és streaming premierek összefoglaló -4. hét

Ebben az összefoglalóban jól átlátható formában tudjátok elolvasni az adott hét valamennyi filmes- és sorozatos hírét és streaming újdonságait. Ha lemaradtatok a fejleményekről, hogy milyen tartalmakat vásároltak a streaming-, illetve tévés szolgáltatók a műsortárjaikba, hogy milyen újdonságokra számíthatunk a jövőben vagy mik a digitális televíziózás legfrissebb hírei, akkor most egyben elolvashatjátok.

A cikk folyamatosan frissül, így a teljes heti kínálat vasárnap délután tekinthető „kész” állapotban – viszont ezzel párhuzamosan a háttérben folyamatosan készülnek az újdonságok. Ahogy eddig megszokhattátok, a Műsoron.hu Facebook oldalán mindenről a lehető leggyorsabban beszámolok, ez a cikk pedig minden héten a hírek és újdonságok szerkesztett kivonatát jelenti.

A hírek egy részét még elolvashatjátok a péntekenként e-mail formában érkező Hurrápéntek hírlevélben is, amire itt tudtok feliratkozni.

Előző (4.) hét összefoglalója:

Hétfő

Az Apple sorozatot rendelt a Marvel kapitány Brie Larson főszereplésével. Az Apple Studios által készített produkció Bonnie Garmusa még nem publikált Lessons In Chemistry című könyvének sorozatadaptációja lesz, amelynek Larson lesz a producere is. A forgatókönyvet Susannah Grant (Erin Brockovich – Zűrös természet, Unbelievable-Hihetetlen) jegyzi az Apple TV Plus streamig platformra. A történet a 60-as években játszódik, és a tudós Elizabeth Zott-ról (Larson) szól, akit kirúgnak egy laboratóriumból, ahol dolgozik. Amikor terhesen egyedül találja magát, elfogad egy tévés főzőműsor vezetését, és nekilát, hogy a mellőzött háziasszonyok – és az őt hallgató férfiak – számára sokkal többet tanítson, mint egyszerű recepteket, ám mindvégig szeretne visszatérni igaz szerelméhez: a tudományhoz.

#AppleTVPlus

Sorozatot fejleszt az HBO Harry Potter világából. A The Hollywood Reporter bennfentes információi szerint a WarnerMedia vezető írói találkozót szervezett, amelynek célja a Harry Potter franchise élőszereplős sorozat adaptációja az HBO Max számára. Fontos megjegyezni, hogy a Harry Potter élőszereplős tévésorozat korai fejlesztés alatt áll és a több ilyen találkozót tartottak, amelyeken különböző ötleteket merültek fel a lehetséges narratívával kapcsolatban. Mivel napokban új vezetőt helyeztek a franchise élére Tom Ascheim személyében, akinek egyik feladata a világ bővítése lesz, készül a Wizarding World és érkezik a nyitott világú Hogwarts Legacy játék is.

#WarnerMedia HBOMax

Jodie Turner-Smith lesz a The Witcher: Blood Origin egyik főszereplője, amely a Netflix platformjára készül. Az élőszereplős Vaják spin-off sorozat 1200 évvel Geralt előtt játszódik Turner-Smith főszereplésével, aki egy elit harcosból lett zenészt játszik.

#Netflixvilág #Thewitcher

Robert De Niro a The Irishman után ismét a Netflixen. A Variety írja, hogy a Netflix berendelte a The Formula című thrillert, amelyet a A megtisztulás éjszakája: A sziget (The First Purge) rendezője Gerard McMurray a Buppie Productions cégén keresztül fog elkészíteni, John Boyega (Csillagok háborúja: Az ébredő Erő) és Robert De Niro főszereplésével. A történet a Forma1 csodagyerekéről (Boyega) fog szólni, aki a győzelemért hajt, hogy ezzel megmentse a családját. De Niro vélhetően ismét egy alvilági figurát fog alakítani.

#Netflixvilág

Az Emmy-díjas sorozat Csernobil vezető producere Craig Mazin 3 évvel meghosszabbította szerződését a WarnerMedia-val, további tartalmak készítésére az HBO Max platform számára. A következő sorozat amit láthatunk majd tőle a videójátékadaptált The Last of Us lesz.

#WarnerMedia #HBOMax #HBOZóna

Kedd

2021 végén nyitja meg a Netflix az új irodáját Mexikóvárosban és 300 millió dollárt tervez befektetni az azték országba, hogy 50 új produkciót készítsen. A Forbes arra is emlékeztet, hogy a streaming óriás az előző évben már 200 millió dollárt befektetett, és az egyik legsikeresebb mexikói sorozatot a CTRL+ Z-t (Control Z) világszerte több mint 20,5 millió előfizető látta az első 28 napban, és bekerült 64 ország Top 10-es listájába. Ennél jobban teljesített a Bűnös vágy (Dark Desire), amely 35 milliós nézettséggel futott az első 28 napban, majd 77 ország top 10-es listájába került be.

#Netflixvilág

Az Apple közleménye szerint megújul a Tehran című kémthriller sorozat az Apple TV Plus-on, így érkezhet belőle a második évad is. A kritikusok és nézők által elismert Tehran Tamar Rabinyan, a Moszad egyik ügynökének izgalmas történetét meséli el, aki életveszélyesen elmerül egy különleges teheráni misszióban. A sorozat főszereplői Niv Sultan, Shaun Toub, Navid Negahban, Shervin Alenabi, Liraz Charhi és Menashe Noy.

#AppleTVPlus #Tehran

A Netflix megvásárolta a And Tomorrow The Entire World (Und morgen die ganze Welt) nemzetközi terjesztési jogait (kivéve Németországban). Ezt a politikai drámát küldi Németország az idei Oscar-gálára, amely hazájában az AFD párt által máris hatalmas botrányt keltett. A film egy 20 éves férfiről szól, aki csatlakozik az Antifához, hogy szembeszálljon a növekvő neonáci mozgalommal, de összetűzésbe kerül barátaival, hogy az erőszak valaha is legitim politikai válasz lehet-e a fasizmusra.

#Netflixvilág

Szerda

Premierdátumot kapott az Árnyék és Csont (Shadow and Bone) új fantasy sorozat. Eric Heisserer Magyarországon forgatott sorozata április 23-án magyar szinkronnal a Netflixen.

#Netflixvilág #ShadowandBone

AT&T leányvállalata a Warnermedia utolsó negyedéves jelentése szerint tarolt a Wonder Women 1984 az HBO Max-on. Az HBO Max megjelenése előtt az volt a terv, hogy 2025-re 50 millió amerikai és 75-90 millió globális előfizető legyen.

 • Wonder Woman 1984 karácsonykor történt kettős kiadása 17,17 millió aktivált felhasználót hozott az év végére az HBO Max-nak.
 • Az HBO és az HBO Max együttvéve a szeptemberi 38 millióhoz képest már 41,5 millió amerikai előfizetővel rendelkezett 2020 végén. Ez két évvel gyorsabb, mint az eredeti előrejelzésünk.” – nyilatkozta John Stankey, az AT&T CEO
 • Az HBO Max (egyedül) 7 hónap alatt eléri a 37,665 millió előfizetőt.
 • Az HBO bevétele 11,7%-al nőtt, ami 1,9 milliárd dollár.
 • A Warner Bros. utolsó negyedéves bevétele 3,2 milliárd dollár volt, ami viszont már 21,2%-os mínusz az előző adatokhoz képes.

#WarnerMedia #HBOMax #HBOZóna

A Roma után újabb Alfonso Cuaron film érkezik a Netflixre. A streaming óriás megvásárolta a Velencében FIPRESCI-díjjal, a legjobb forgatókönyv-nyertes, illetve a Spirit Award jelöltjének, a The Disciple-nek a nemzetközi jogait, amelyet az Oscar-díjas Alfonso Cuaron készített és hamarosan mi is láthatjuk magyarul.A film Sharad Nerulkar történetét mutatja be, aki életét annak szentelte, hogy indiai klasszikus zenei énekessé válhasson.

Csütörtök

Trónok harca felnőttközpontú animáció érkezhet az HBO Max-ra. A WarnerMedia folyamatosan azon dolgozik, hogy George R.R. Martin fantasy világát, és a franchise-ban rejlő lehetőségeket még tovább tudja növelni az HBO Max sikerének érdekében. Ugyan a The Hollywood Reporter forrásai szerint a készülő produkció még viszonylag kezdeti fázisban tart, de már történtek az ügyben írói találkozók, ahogyan pár napja a készülő Harry Potter sorozat kapcsán is kiszivárgott. Nektek hogy tetszene egy Trónok harca animáció?

#Warnermedia #HBOMax #Trónokharca

Elképesztően megy a Peacock streaming platform Amerikában. A Comcast és az NBCUniversal megtartotta utolsó negyedéves pénzügyi beszámolóját. Az NBCUniversal streaming szolgáltatása, a Peacock 2020 végén elérte a 33 millió feliratozást (hiszen van reklámmal támogatott free fiók lehetőség) – közölte anyacége a Comcast. Az NBCUniversal vezérigazgatója, Jeff Shell december elején egy befektetői konferencián még 26 millió feliratkozót említett, tehát az ünnepi időszakban erősödött ekkorát a streaming szolgáltatás. Éppen a napokban derült ki – amiről én írtam elsőként -, hogy megszűnik a kábeles NBCSN, Amerika második legnépszerűbb sportcsatornája, és a részleg beleolvad majd év végén a Peacock streaming platformba. Óriási harc várható a piacon.

#NBCUniversal #Peacock

A Netflix bejelentette a készülő új fantasy sorozat, a The Sandman szereplőit. Neil Gaiman DC Comics adaptációját a Warner Bros. Television készíti.

 • Tom Sturridge (Velvet Buzzsaw, Bársony körfűrész)
 • Gwendoline Christie (Trónok harca,Tarth-i Brienne)
 • Vivienne Acheampong (The Witches)
 • Boyd Holbrook (Narcos)
 • Charles Dance (Trónok harca, Tywin Lannister )
 • Asim Chaudhry
 • Sanjeev Bhaskar

#Netflixvilág #TheSandman

Az amerikai Snapchat közösségi app is beszáll a saját tartalomgyártásba. Január 30-án startol Ryan Reynold „főszereplésével” a Ryan Doesn’t Know reality, amelyben Deadpool új, számára még ismeretlen foglalkozásokat tanul, például a jégszobrászat. A 12 részre tervezett műsort Will Smith produkciós cége Westbrook Media gyártja, és stílusosan megkapja majd a Snap Originals jelzőt is. Itt az első előzetes:

#MűsoronPlus

Disney Star a Disney Plus streaming applikáció felnőttközpontú műsortár kiegészítése lesz, amely az év második felében Magyarországra is megérkezik, lesznek benne Disney Television Studios, FX, 20th Century Studios, és 20th Television tartalmak, főként lokalizálva. Annyi biztos, hogy az ABC sorozata, David E. Kelley-által készült Big Sky indulástól már Star Original -ként lesz látható. A mai bejelentés szerint február 23-án induló Star további 75 sorozatot és 270 filmet vonultat majd fel, és kezdetben elérhető lesz az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Ausztriában, Svájcban, Portugáliában, Belgiumban, Luxemburgban, Hollandiában, Norvégiában, Svédországban, Dániában, Finnországban és Izlandon, valamint Ausztráliában, Új-Zélandon és Kanadában. Nálunk később, és nem március 5-én.

#DisneyPlus #DisneyStar #BigSky

Péntek

Hétvége

A WarnerMedia bejelentette első WarnerMedia Kids & Family Upfront rendezvényét, amelyet a vállalat 2021. február 17-én online keretek között fog megtartani. Ami számunkra is érdekes lesz, hogy a WarnerMedia itt fogja bemutatni egységes portfólióját és „modern megközelítését” a várható gyerek- és családbarát tartalmakhoz. Nagyon sok hírünk van, és sok mindenről kell beszélnünk – áll a közleményben, naná, hogy ott leszek és megírom Nektek, hogy mit várhatunk majd a jövőben az HBO Maxra, mik a tervek meg ilyesmi.

#WarnerMedia #HBOMax

A Netflix megújította Az én környékemen (On My Block) című YA sorozatát, a csapat tehát visszatér a negyedik egyben utolsó evadával. Nálunk talán kevésbé ismerik a sorozatot, viszont a szakma is rajong érte kortól függetlenül.

#Netflixvilág

Új Netflix horror/thriller érkezik a Stranger Things egyik főszereplőjével. A Things Heard and Seen című Netflix film Elizabeth Brundage, All Things Cease to Appear című könyvének lesz a filmadaptációja, Amanda Seyfried (Mamma Mia!) és Natalia Dyer (Nancy Wheeler, Stranger Things) főszereplésével. Az áprilisban érkező film egy manhattani házaspárról szól, akik a Hudson-völgy egyik jelentős történelmi hátterű városába költöznek, ahol feldezezik házasságuk sötét és misztikus oldalát, amely kapcsolatban áll új otthonuk rettenetes történetével. Ez így rendben, jöhet az előzetes hozzá.

#Netflixvilág

Az Ampere Analysis elemzőközpont becslése szerint 2021 januárig 140,7 millió aktivált előfizetővel rendelkezik globálisan az Amazon Prime Video streaming szolgáltatás. Az Ampere szerint az Apple TV Plusnak 42,6 millió előfizetője van. Azért beszélünk még becslésekről, mivel egyik cég sem közöl csupasz adatokat.

#MűsoronPlus

Valóságos licitháború zajlott a Sundance filmfesztivál egyik filmjének streaming jogaiért, írja a The Hollywood Reporter és az IndieWire is. Az Apple és az Amazon harcolt a családi dráma CODA forgalmazásáért, amelyet végül az Apple-nek sikerült megszereznie 25 millió dollár értékben. Sian Heder filmjében egy Ruby (Emilia Jones) nevű lánynak kell fontos döntést hoznia, hogy siket családjában egyedüli hallóként a zenei pályát válassza vagy a halászatból élő családját támogassa vészhelyzetben. Legutóbb hasonló licitcsata a Palm Springs jogaiért zajlott a filmfesztiválon, amit a Hulu és Neon közös forgalmazásban szerzett meg.

#AppleTVPlus

Hosszútávú kreatív partnerséget kötött a Netflix a Paradise rendőrei (Paradise PD) alkotóival (amely hamarosan új évaddal jelentkezik) Roger Black és Waco írókkal és producerekkel, kizárólagos animációs tartalmak készítésére.Roger és Waco sajátos humormárkával rendelkezik, amelyet az animációs rajongók szerte a világon ismernek és szeretnek – kommentálta a megállapodást Mike Moon, a Netflix felnőtt animációs részleg vezetője. Az ügylet részeként be is jelentették a csapat új 10 részes sorozatát a Farzant. A Farzan egy „felháborító” sci-fi vígjáték lesz, amely Fichael hercegről és legénységéről szól, akik kupola formájú emberi városukból indulnak harcolni az idegen elnyomók ellen, akik meg akarják őket ölni- vagy netán megenni őket?

#Netflixvilág

Érdekelnek az új hírek és érkező tartalmak a Netflixre? Iratkozz fel a Műsoron hírlevelére. Hurrápéntek Plus, ITT TUDSZ RÁ FELIRATKOZNI

#Hetiösszefoglaló

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.