Hírek és streaming premierek összefoglaló -4. hét

Ebben az összefoglalóban jól átlátható formában tudjátok elolvasni az adott hét valamennyi filmes- és sorozatos hírét és streaming újdonságait. Ha lemaradtatok a fejleményekről, hogy milyen tartalmakat vásároltak a streaming-, illetve tévés szolgáltatók a műsortárjaikba, hogy milyen újdonságokra számíthatunk a jövőben vagy mik a digitális televíziózás legfrissebb hírei, akkor most egyben elolvashatjátok.

A cikk folyamatosan frissül, így a teljes heti kínálat vasárnap délután tekinthető „kész” állapotban – viszont ezzel párhuzamosan a háttérben folyamatosan készülnek az újdonságok. Ahogy eddig megszokhattátok, a Műsoron.hu Facebook oldalán mindenről a lehető leggyorsabban beszámolok, ez a cikk pedig minden héten a hírek és újdonságok szerkesztett kivonatát jelenti.

A hírek egy részét még elolvashatjátok a péntekenként e-mail formában érkező Hurrápéntek hírlevélben is, amire itt tudtok feliratkozni.

Előző (3.) hét összefoglalója:

Hétfő

Az WarnerMedia megszerezte Elizabeth Wetmore Valentine című könyvének filmes jogait. A Deadline Hollywood szerint az HBO-ra szánt produkciót a Ventanarosa Productions fogja elkeszíteni és Salma Hayek lesz a főszereplője. A New York Times bestseller Valentine 1976-ban játszódik egy nyugat-texasi olajmezővárosban, és az HBO adaptációjának az executive producere a Briliáns barátnőm (My Brilliant Friend, nálunk HBO GO) valamint a Hihetetlen (Unbelievable, Netflix) sorozatot is jegyző Jennifer Schuur lesz. Egyébként Salma Hayek új sci-fi filmje a Bliss február 5-én érkezik az Amazon Prime Video-ra- erről itt írtam.

#HBOZóna

Netflix állítólag az AirPods Max és Pro térbeli audio támogatását teszteli, írja a TechRadar. A hírek szerint a streaming cég december óta az iOS 14-en teszteli a térbeli hangtámogatást iPad-en és iPhone-on. Ez a fajta akusztikus trükközés azt a benyomást kelti, hogy egyes hangok különböző irányokból érkeznek, annak ellenére, hogy a fej mindkét oldalán csak két hangszóró található. A dolog nem újdonság, hiszen néhány szolgáltatás már kínál hasonló térhatású hangtartalmat, ami gyakorlatilag a térbeli hang virtuális térhanggá történő átalakítás, és a Disney Plus , a Hulu és az Apple TV Plus is alkalmazza, a Netflix viszont csak most fog csatlakozni. A térbeli audio funkció várhatóan az AirPods Max és az AirPods Pro számára lesz elérhető, amit a Vezérlőközpontban találunk az AirPod-ok csatlakozása idején. Ismerve az AirPods Max árazását egy viszonylag drága opció lesz, de biztosan lesz nálunk is törzsközönsége. Sajnos nem tudom majd kipróbálni, így Nektek kell.

#Netflixvilág

A BBC bejelentette, hogy elkezdték a Birmingham bandája (Peaky Blinders) hatodik évadának a forgatását az Egysült Királyságban, ami egyben a széria végét is fogja jelenteni – írja a Variety. Azonban Steven Knight a sorozat írója megígérte, hogy valamilyen formában folytatni fogják a nálunk a Netflixen futó produkciót, így nem maradunk sokáig Tommy Shelby (Cillian Murphy) családi drámája nélkül.

#Netflixvilág

Eközben viszont késések várhatóak az Egyesült Királyságban forgatni készülő produkciók esetében, mivel a film- és televíziós műsorgyártás már nem mentesül a korábban érvényben lévő utazási korlátozások alól, vagyis az érkező filmeseknek 10 napra karanténba kell vonulniuk – áll a brit hivatalos kormányzati tájékoztatóban, amit ma hajnalban frissítettek. A jelenleg is zajló forgatásokat /tehát a helyben lévőket/ ez a szigorítás még nem érinti, azonban további protokoll változtatás is előfordulhat, amelyről még nincs információ.

A Netflix 26 jelöléssel büszkélkedhet a márciusban tartandó idei Critics Choice Association tévés szakmai díjátadón, amelyet az HBO követ 22 jelöléssel. A Korona (The Crown) és az Ozark egyaránt 6-6 jelölést hozott össze, kapott Olivia Colman és Emma Corrin (mindketten legjobb dráma színésznő kategóriában), Josh O’Connor (dráma), Gillian Anderson (dráma mellékszereplő) és Tobias Menzies (dráma mellékszereplő).

Az Ozark esetében természetesen Jason Bateman (legjobb férfi drámai színész) Laura Linney (legjobb drámai színésznő), Tom Pelphrey (mellékszereplő), valamint Julia Garner és Janet McTeer. Jelölést kapott a Lovecraft Country (HBO), a The Mandalorian (Disney Plus) ), és Perry Mason (HBO) is.

#CriticsChoiceAssociation

Két új CW sorozat, a Walker és a The Republic of Sarah kábel után az HBO Max műsortárába kerülnek, és június 1-től a teljes The Arrowverse franchise (Arrow, Flash, Legends of Tomorrow, Batwoman, Black Lightning) is, hazai megjelenésről viszont még nem tudni.

Mindezek előre vetítik, hogy valamennyi CW sorozatnak állandó otthona lehet a Max, mivel a CW Networks fele-fele tulajdonosa a CBS (Viacom) illetve a WarnerMedia (AT&T, platform HBO Max), és abban már tavaly megegyeztek, hogy a kontentek érdekei, hogy lehetőleg egy platformban maradjanak.

#HbOZóna

Kedd

Nikolaj Coster-Waldau, azaz Jamie Lannister a Trónok harcából és Joe Cole (Peaky Blinders) főszereplésével készül Baltasar Kormákur (Everest) új regényadaptált Netflix filmje az Against the Ice. Nem csak szereplőként, de forgatókönyvíróként is tevékeny lesz filmben az Emmy-jelölt Coster-Waldau, aki Joe Derrick írótársával viszi kisképernyőre a népszerű, azonos című dán regényt. Az angol nyelvű filmet a Kormákur RVK Studios készíti, és az izlandi produkciós társaságnak ez lesz a második Netflix gyártása az idén érkező Katla sorozat után.

Az Against the Ice a kezdetektől fogva egy szenvedélyes projekt volt számomra, mivel nagyon sok olyan témát ötvöz, ami izgat: kaland, Grönland, közösség, hűség és szeretet. – nyilatkozta Coster Valdau készülő új filmjéről. Az Against the Ice várhatóan még idén bemutatásra kerül.

#Netflixvilág

A Lupin rekordott döntött a Netflixen. A streaming vállalat közleménye szerint a francia sorozatot az első 28 napban 70 millióan néztek, ami abszolút csúcsnak számít.

Ezzel nem is kevés nézővel döntötte meg a Bridgerton (63 millió) és A vezércsel (The Queen’s Gambit, 62 millió) slágersorozat első 28 napos (legalább 5 perc megtekintés) rekordját globálisan. Az Omar Sy főszereplésével készült széria január 8-án debütált a Netflixen, azonnal listavezető lett Franciaországban, majd kis időre nálunk is (jelenleg második). A tájékoztató szerint többek között Brazíliában, Vietnámban, Argentínában, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Hollandiában, a Fülöp-szigeteken, Svédországban vezet, a Rotten Tomatoes értékelése szerint jelenleg 93% áll.

#Netflixvilág

A nagy pénzrablás producerének új Netflix sorozata.

Március 19-én érkezik a Charlie angyalai punkos sorozatváltozata Túl a vörös kanapén (Sky Rojo) címmel. A történet három prostituált meneküléséről szól, akik egy embercsempész kartell elől menekülnek. Főszerepekben Verónica Sánchez, Yany Prado, Lali Espósito,Asier Etxeandia, Miguel Ángel Silvestre. Tényleg ez lesz az új La Casa De Papel?

#Netflixvilág

magyar teaser:

https://youtu.be/yDK0QKWAGPE

Kevin Reilly az HBO Max korábbi tartalmi vezérigazgatója (2018 és 2020 között), valamint a TNT és a TBS elnöke – aki olyan sikeres műsorokat felügyelt, mint a Maffiózók, Empire , The Office , 30 Rock , Friday Night Lights, most átigazolt egy mesterséges intelligenciát fejlesztő izraeli vállalathoz a Deepdub-hoz (annak tanácsadói testületébe), amely csúcskategóriás szinkronizálást kínál nemzetközi tartalmak számára.

A Deepdub egy frissen alakult cég, amelynek állítólag „áthidalja a nyelvi akadályokat” a tévé-, film-, reklám-, játék ipar területén. A tartalmak lokalizációjához mesterséges intelligenciát és mély nyelvi tanulási technikákat alkalmaz, továbbá a tartalomtulajdonosok utómunkálati folyamatába is be tud kapcsolódni, tehát a céggel ezek szerint a jövőben világszinten is komolyan kell számolni.

#Műsoronplus

Szerda

A TNT csatorna, a széria amerikai otthona (nálunk Netflix) megújította a Snowpiercer – túlélők viadala című posztapokaliptikus sorozatot, amelyet a Tomorrow Studios, valamint az eredeti filmet készítő CJ Entertainment fog elkészíteni. A sorozat vezetői írói a Tomorrow Studios-tól Marty Adelstein és Becky Clements, Matthew O’Connor, Ben Rosenblatt, Derrickson, valamint az eredeti film producerei, Bong Joon Ho, Miky Lee, Tae-sung Jeong, Park Chan-wook, Lee Tae-hun és Dooho Choi. Christoph Schrewe társproducerként fog dolgozni, aki eddig is több epizódot rendezett.

#Netflixvilág

A WarnerMedia bejelentette, hogy Christina Sulebakk – az HBO Europe korábbi General Managere – tölti majd be az HBO Max EMEA (Europe, Middle East, Africa, azaz Európa, Közel-Kelet és Afrika) General Manageri posztját. Új munkakörében Christina irányítja majd az európai régiókban jelenleg működő HBO streaming platformok (HBO Nordic, HBO España, HBO Portugal és a kelet-közép-európai HBO GO) upgradelését az HBO Max szolgáltatássá 2021-gyel kezdődően, illetve az HBO Max kiterjesztését további európai régiókra, a Közel-Keletre és Afrikára. Közvetlen felettese az HBO Max International vezetője, Johannes Larcher lesz.

Korábbi bejelentésünknek megfelelően az Európában jelenleg működő HBO platformok HBO Max szolgáltatássá fejlesztése az év későbbi időszakában kezdődik meg. Addig is az HBO GO zavartalanul biztosítja a megszokott, egyedi tartalmakat felhasználóinak.

Sulebakk az évek során több kulcsfontosságú vezetői pozíciót is betöltött az HBO Europe-nál, és nélkülözhetetlen szerepet játszott az HBO Nordic, az HBO España és az HBO Portugal beindításában, valamint az HBO közép-európai ágának streaming szolgáltatásra történő átállításában, illetve legutóbb az HBO Max LatAm piacra lépési stratégiájának kidolgozásában.

Sulebakk nyilvánosságra hozta, hogy kik lesznek az HBO Max EMEA vezetőségének további tagjai. A csapattagok együttesen több évtizedes, Európa különböző pontjain megszerzett tapasztalattal rendelkeznek a D2C (direct to consumer) szolgáltatások területén.

Line Mykland a Content Experience osztályt vezeti majd, amely az HBO Max platform tartalomstratégiájának és víziójának fejlesztéséért és megvalósításáért felel majd Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, a helyi közönségre és felhasználókra fókuszálva. Mykland 2012 óta dolgozik az HBO-nál, ahol közreműködött az HBO Nordic beindításában. Azóta kulcsszerepet játszott az HBO Europe D2C modelljének sikeressé tételében, illetve a ProgrammingProductTechnology and Operations részlegek fejlesztésében a vállalaton belül. Ő irányította az HBO Max platformra való áttérést is.

Roberto Soto a Growth Marketing élén áll majd. Részlege magában foglalja az Commercial Strategy & Business Development, Subscriber Acquisition, CRM & Customer Service, Social, Brand, Digital Creative and Activations & Publicity csapatokat. Soto újonnan érkezett a vállalathoz, korábban senior vezetőként irányította több latin-amerikai, észak-amerikai és európai streaming szolgáltatás stratégiájának kidolgozását és a szolgáltatások működését.

Brett Horowitz lesz az Data, Insights & Planning részleg vezetője, ahol a Finance & Strategy and Data & Insights csapatokat irányítja majd, melyek adat- és piaciinformáció-elemzéseket biztosítanak majd. Horowitz már több mint 17 éve dolgozik a WarnerMediánál, az HBO-nál kezdett New Yorkban, majd különböző pénzügyi pozíciókat töltött be, többek közt az HBO’s International businesses, Technology Operations and OTT and streaming részlegeiben. 2013 óta a stockholmi központú HBO Nordicnál tölt be pénzügyi igazgató szerepet.

Tobias Andersson lesz az EMEA Regional Legal vezetője az HBO Max David Ho által irányított globális jogászcsapatának tagjaként. Anderssonnak több mint egy évtizedes, széleskörű európai tapasztalata van a D2C modellek területén, és 2014-ben csatlakozott jogi tanácsadóként az HBO Nordichoz. Legutóbb a deputy General Counsel of HBO Europe szerepet töltötte be a cégnél.

Andreas Ferdinand áll majd a Product Experience élén. Közvetlenül együttműködik majd az HBO Max Sarah Lyons által irányított Global Product csoportjával az összes főbb platformra történő applikációfejlesztésben a teljes EMEA-régióban. Ferdinand 18 éves tapasztalattal rendelkezik telekom- és médiaipari felhasználói termékek fejlesztésében, és 2019-ben csatlakozott az HBO Europe-hoz.

Mark Spivey lesz a Talent Lead, aki az HBO Max prioritásait támogató és az EMEA-régió vállalati kultúráját formáló HR-stratégiát fog kidolgozni. Spivey több mint harmincéves, globális tapasztalattal rendelkezik mind a stratégiai fókuszú, mind a munkavállalói HR területén. Mark a múlt évig az HBO Europe HR-vezetője volt, azóta globális szinten dolgozik azon, hogy kialakítsa a WarnerMedia utánpótlás-tervezési, munkavállaló-értékelési, illetve a nagy potenciálú munkavállalók elkötelezettségének és teljesítményének növelésére irányuló stratégiáját.

Christina Sulebakk elmondta: „Ezzel az erős vezetőséggel és az ő D2C szolgáltatások terén szerzett, több évtizedes tapasztalatukkal, illetve magasan képzett csapataikkal teljes mértékben készen állunk rá, hogy az HBO platformokat Európa-szerte HBO Max szolgáltatássá upgradeljük, emellett a következő évek során az EMEA számos új régiójában megtervezzük, előkészítsük és beindítsuk a szolgáltatást. A WarnerMedia teljes csapatával a hátunk mögött és az iparág legkiválóbb globális csapatának, az HBO Maxnak a részeként nagy várakozással nézek az HBO Maxot érintő ambiciózus tervek és a ránk váró út elébe.”

Az HBO Max EMEA csapata szoros együttműködésben dolgozik a WarnerMedia International munkatársaival, Priya Dográval, a WarnerMedia EMEA & Asia (kivéve Kína) elnökével és csapatának tagjaival, köztük Hannes Heyelmannal (Programming), Antony Roottal (Original Production), Pierre Brancóval (Affiliate Sales) és Vanessa Brookmannel (Kids). Az együttműködés ezekkel a vezetőkkel és csapataikkal már meg is kezdődött, és nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az HBO Max sikeressé váljon az EMEA-régiókban.

Csütörtök

#HBOZóna

A Netflix megrendelte a Sherlock és Doctor Who BAFTA-díjas rendezőjének, Euros Lyn-nek az új sorozatát, ami a népszerű brit tiniregény Heartstopper élőszereplős adaptációja lesz, amelyet a See-Saw Films fog elkeszíteni. Alice Oseman grafikus képregénye a Heartstopper 2016-ban webképregényként indult a Tumblr oldalán, és eddig három kötet jelentet meg, amit több millió példányban értékesítettek. A negyedik májusban érkezik, a sorozat pedig nyolc részből fog állni, amelyet Oseman írt meg.

#Netflixvilág

A Netflix megkezdte a német Fraunhofer IIS kutatóintézet által kifejlesztett xHE-AAC audiokodek használatát a teljes könyvtárra az összes nyelven -úgy olvastam a magyarra is. Az új eljárás óriási előnye, hogy veszteségmentes minőséget biztosít nagy bitsűrűség mellett, valamint a beépített zökkenőmentes bitsebesség-váltásának köszönhetően csökkenő adatfolyam mellett is. Ez lehetővé teszi a Netflix számára, hogy mindig az elérhető internetsebességnek megfelelő audio bitsebességgel streamelje az adatfolyamot, legyen szó otthon teljes nyugalomban maximális bitrátával vagy a buszon, váltakozó sebesség mellett. Azt hiszem hétvégén ki is próbálom és beszámolok majd róla, de jöhetnek a saját vélemények is. /forrás: audioblog.Fraunhofer és audioxpress/

#Netflixvilág

A Netflix hivatalosan megújította a Bridgerton család című sorozatot, készül a második évad.

#Netflixvilág

A Variety információi szerint a Netflix 100 millió dollárt fizetett a mozikba tervezett The Mitchells vs. The Machines (Connected) Sony animáció jogaiért, amelyet az Oscar-díjas Phil Lord és Christopher Miller, A Pókember: Irány a Pókverzum! alkotói készítettek. A srácok már dolgoztak a Netflixnek a Ziccerdobás (Hoops) első és egyben utolsó évadán is.

#Netflixvilág

Péntek

A legismertebb bennfentes (gyakran írok róla) Daniel Ritchman szellőztette meg, hogy a WarnerMedia (HBO Max) a Disney The Mandalorian univerzumához hasonló Trónok harca előzménykomplexumot akar létrehozni. Ennek máris első jele a pletyka, hogy V. Aegon Targaryen-féle A Dunk és Egg történetei (Tales of Dunk and Egg) előzménysztorin dolgoznak, és ha nem is kell azonnal tényként kezelni ezeket a híreket, annyi biztos, hogy amit a Disney művel a Star Wars franchise körül, az egész jól beleillik a Trónok harca univerzumába is, a WarnerMedia pedig nyerni indul az évtizedes streaming csatában.

#Warnermedia #HBOMax

A Lupin 70 milliós nézettségi rekordja után lássunk néhány további címet is 2020-ból, a hozzájuk a kiadott nézettségi adatokkal. (A lista az első 28 napos megtekintés alapján, szokásos módszertan és globálisan)

  • Barbarians (Barbárok) S01 Németország (37 millió)
  • Újra karácsony (Just Another Christmas) Brazília (26 millió) film
  • Selena : A sorozat 1. rész 25 millió👉
  • (Sweet home) Dél Korea horror S01 (22 millió) 👉
  • Alice határországban S01 (Alice in Boarderland) Japán (18 millió)

Forrás: Mediaweek

#Netflixvilág

Hétvége

Megszűnik Amerika második kábeles sportcsatornája. A Covid-járvány újabb kábeles áldozata az amerikai NBCUniversal sporthálózati csatornája az NBCSN, amelynek jogai főként a Peacock streaming platformra, kisebb részt az USA Network-re költözhetnek. Amerikai második legnagyobb sportcsatorna hálózata, amely a NASCAR, az NHL illetve a Premier League otthona és 79,99 millió előfizetővel rendelkezik várhatóan 2021 végén szűnik meg, és valószínűleg olyan franchise-átalakulás történik, amely a WarnerMedia-hoz tartozó TNT hálózat NBA partnerségénél is megvalósult.

/forrás:Sportico/

Érdekelnek az új hírek és érkező tartalmak a Netflixre? Iratkozz fel a Műsoron hírlevelére. Hurrápéntek Plus, ITT TUDSZ RÁ FELIRATKOZNI

#MűsoronPlus #összefoglaló #Hetiösszefoglaló

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.