A Mindhunter írója viszi képernyőre a tengeralattjárón megölt újságírónő nyomozását

Oszd meg a cikket másokkal is:

Az HBO megvásárolta A nyomzozás (The Investigation/Efterforskningen) című limitált minisorozat jogait, így az igaz történeten alapuló skandináv thriller február 1-jén érkezik már HBO Original sorozatként az HBO Max műsortárába, viszont a hazai HBO GO megjelenésről még nem kaptam információt (amint kiderül, frissítem a cikket).

The Investigation: Official Trailer | HBO

Bring truth to the surface. The Investigation is streaming Feb 1 on HBO Max. #HBO #TheInvestigation Subscribe to HBO on YouTube: https://goo.gl/wtFYd7Based o…

A nyomozás a nálunk is kiemelt figyelemmel kísért 2017-es brutális gyilkosság részleteit fogja feltárni. Peter Madsen milliomos feltaláló saját maga épített tengeralattjárójára csalta Kim Wall svéd újságírónőt, akinek testrészeit később különböző helyeken találták meg Dánia és Svédország közötti szorosban. A gyilkosság Dánia történelmének leghíresebb és egyik legdurvább esete volt, amit azóta Madsen beismert, és 2018 áprilisában a svéd bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte. Madsen próbált megszökni a börtönből is, amit végül a svéd rendőrség meghiúsított.

A hat részből álló sorozat a svéd rendőrség drámai nyomozásának magával ragadó igaz történetét fogja bemutatni, amelyet A gyilkos eső (The Rain, Netflix) produkciós társcége, a norvég Mizo Films készített, rendezője pedig a Mindhunter (szintén Netflix) sorozattal elismerést szerző Tobias Lindholm lesz.

Kép és forrás: Mizo Film

Érdekelnek az új hírek és érkező tartalmak a Netflixre? Iratkozz fel a Műsoron hírlevelére. Hurrápéntek Plus, ITT TUDSZ RÁ FELIRATKOZNI

#MűsoronPlus #HBOZóna

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója