Oszd meg a cikket másokkal is:

A 2020-as évet teljes egészében a koronavírus járvány uralta, így Magyarországon is kötelező otthoni karantén volt érvényben tavasszal. Erről az új élethelyzetről és a bezártság okozta különös és misztikus eseményekről szól az öt szkeccsből álló, A Karantén Zóna, melyet Vida Orsolya és Zsótér Indi Dániel írtak a korlátozások alatt.

Januárban forog a következő rész

A sikeres közösségi finanszírozási kampány után szeptembertől novemberig négy epizód forgott le, melyeknek összköltsége eddig kb. 2.000.000 Ft. volt. Az utolsó epizód forgatását a stáb januárra tervezi, ám a vírushelyzet továbbra is kihívások elé állíthatja az alkotókat. Ráadásul a legköltségesebb és gyártási szempontból a legnehezebb rész következik. Az epizód egyik főszereplője, Tolnai Klári ugyanis egy olyan különleges protézist fog viselni az egész epizódban, aminek elkészítését Hámori Dániel maszkmesternek már idén el kellett kezdenie. A folyamatot itt lehet megtekinteni.

Új előzetes

A film Facebook-oldalán folyamatosan nyomon követhető, hogy a projekt éppen milyen fázisban tart. Legutóbb a második epizód előzetesét mutatták be az alkotók, most pedig egy vadonatúj előzetes érkezett a harmadik epizódhoz Tankó Erika és Lőrincz Sándor főszereplésével. A rész operatőre Szombathelyi Máté (Feketerigó), vágója Knapp Dávid (Paraziták a paradicsomban).

“Mit tegyen a tíz éve boldog házasságban élő feleség, ha egy nap arra ébred, hogy a karantén miatt munkanélkülivé váló férje a szokásosnál is idegesítőbbé válik? Igaz, önhibáján kívül.”

A Karantén Zóna – Hivatalos előzetes #3

A Karantén Zóna harmadik részéhez készült hivatalos előzetes. Színészek: Tankó ErikaLőrincz SándorOperatőr: Szombath MátéVágó: Knapp DávidZene: Görgy Imre és…

Zene

A Karantén Zóna szervesen felépülő zenei világára, a különböző epizódok zenei arculatára különösen nagy hangsúlyt fektetnek a készítők. A filmzenén és a filmben megszólaló dalokon már október óta egy ötfős zenei munkacsoport dolgozik, megosztva a feladatokat Budapest és New York között.

Az egyes epizódok zenéjét Lennert Von Raemdonck szerzi, az öt szkeccsben elhangzó dalokat Lőrincz Sándor (Nemcsaksanya) és György Imre (Imre Fia Imre) – a fenti előzetes zenéjének szerzője – írják. A film végefőcím-zenéje Jobbágy Bence (A Bence Kalandjai) dala alapján fog elkészülni. A zenei csapat munkáját Szegedi Marci (szegedi marci zenél) fogja össze zenei dramaturgként, az ő segítségével alakul majd ki a film végső, zenei arculata.

A filmhez készített legújabb zenei mood itt érhető el:

A Karantén Zóna – Zenei mood #3

Ezt a korai zenei mood-ot a harmadik epizódhoz készítette Lennert Van Raemdonck és Szegedi Márton.

Képek a filmből

A Karantén Zóna eddig leforgatott négy epizódját négy operatőr fényképezte: Szentiványi Gábor, Szombath Máté, Gajdics Dávid és a film vezető operatőre, Dimeth Balázs Ferenc.

Dimeth Balázs Ferenc így nyilatkozott az elmúlt hónapokról:

“Mivel korábban még nem kellett három másik operatőr munkáját is koordinálnom a magamén kívül, olyan csapatot akartam összerakni, akik az önjárőságuk mellett képesek belehelyezkedni A Karantén Zóna általam megálmodott képi világába. A nyersanyagok aztán szerencsére visszaigazolták a vágyaimat.”

A jövő

A forgatások a vírus helyzetre való tekintettel kis létszámmal zajlottak, ami egy ilyen kis költségvetésű projektnél csak még nehezebbé tette a körülményeket. Ennek ellenére mindegyik epizód biztonságban forgott le, nagy hangsúlyt fektetve a járványvédelmi előírások betartására.

Vida Orsolya forgatókönyvíró így mesél az elmúlt időszakról:

“Olyan volt nekünk ez az év, mint egy atomvillanás. Márciusban még a forgatókönyvet körmöltük otthon, a négy fal között, november végére pedig ott tartunk, hogy egy epizód híján mindent leforgattunk, amit akartunk és hétről hétre egyre többen jelzik, hogy valamilyen módon szeretnének beszállni és segíteni a filmben.”

Zsótér Indi Dániel író, rendező így vélekedik a jövőről:

“Az elmúlt fél évben lassan 200-nál is több ember vett részt A Karantén Zóna készítésében ilyen-olyan módon. Ezek az emberek nem csak bizalmat szavaztak nekünk és a történeteinknek, hanem látni is akarják majd a közös munka gyümölcsét. Késő tavasz környékén szeretnénk egy mozis bemutatót tartani nekik és a sajtónak – nem lesz elég egy moziterem, az már most biztos – de már idén elkezdtünk tárgyalni forgalmazókkal a film jövőjéről.”

A Karantén Zóna tervezett bemutatója 2021 tavaszán lesz.

Érdekelnek az új hírek és érkező tartalmak a Netflixre? Iratkozz fel a Műsoron hírlevelére. Hurrápéntek Plus, ITT TUDSZ RÁ FELIRATKOZNI

#MűsoronPlus #KaranténZóna