Távirányító nélkül nézhetünk Netflixet vagy tévét Spanyolországban

A spanyol Vodafone Európában elsőként indította el mesterséges intelligenciára épülő hangalapú rendszerét az Átikát, amely egyetlen eszközbe integrálja a tévé vezérlését illetve a sokak által ismert Amazon Echo-t (Alexát).

A dolog nem más, mint egy kis készülék a set-top-box mellé, amely segítségével hangutasítással is válthatunk csatornát, kereshetünk tartalmakat vagy éppen tekerhetünk bele az éppen lejátszott műsorokba.

A Vodafone helyi igazgatója, Ignacio Garcia Legaz a virtuális sajtótájékoztatón elmondta, hogy Átika lehetővé teszi az előfizetők számára, hogy csatornát váltsanak, rögzítsenek, megkereshessék a kedvencekhez adott műsorokat, alkalmazásokat indítsanak el (akár a Netflixet), navigálhassanak a menükben vagy akár ki- és bekapcsolhassák a készülékeket.

Így tehát az előfizetők különböző csatornák és alkalmazások navigálásához használhatnak majd hangalapú parancsokat, úgy mint a „Hello Átika, kapcsolj a XY csatornára” vagy „Hello Átika inditsd el az HBO GO-t”.

A Vodafone a Sagemcom segítségével gyártja le és integrálja boxaihoz a készüléket. A rövid tájékoztató szerint az Amazone Alexa integrálva van az Átikával, így az előfizetőknek arra is van lehetőségük, hogy segítségével zenét, rádiót és podcastokat hallgassanak, valamint hozzáférjenek a hírekhez és az időjáráshoz is. A hangvezérlés viszont akár teljes mértékben leválasztható a boxról, így megvédi az előfizetők magánéletét – nyilatkozta García Legaz.

Az Átikát egyszeri 216 eurós díjért lehet hazavinni vagy lehet választani 36 hónapos, havi 6 eurós konstrukciót is. Emellett egy promóciós ajánlatban most a Vodafone Atika mellé egy 90 napos Amazon Music Unlimited szolgáltatást is biztosít.

Azonban mielőtt bárki megrohamozná a hazai Vodefone ügyfélszolgálatát Atikát követelve, García Legaz leszögezte, hogy az eszköz csak a spanyolországi Vodafone-nál érhető el, és a Vodafone-csoport egyelőre nem tervezi más piacokon történő bevezetését.

Érdekelnek az új hírek és érkező tartalmak a Netflixre? Iratkozz fel a Műsoron hírlevelére. Hurrápéntek Plus, ITT TUDSZ RÁ FELIRATKOZNI

#MűsoronPlus #TV #Vodafone

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.