Jöhet magyarul a The Mandalorian, Kelet-Közép-Európában terjeszkedik a Disney Plus

Oszd meg a cikket másokkal is:

Egy szlovák internetes oldal, a Zive.sk több forrása is megerősítette, hogy jövő év második negyedévében beléphet a régióba a Disney + (Disney Plus), és mivel egyszerre több kelet-európai országban tervezik az elindulást, így minden bizonnyal elég hamar Magyarországon is elérhető lesz a Disney saját streaming szolgáltatása.

Mindez azt jelenti, hogy a háttérben már elkezdődtek az ilyenkor szokásos disztribúciós, valamint lokalizációs tárgyalások, azonban konkrétumokat egyelőre nem igazán lehet tudni. Ahogyan az várható volt, a Disney globális terjeszkedési hulláma jövőre eléri Magyarországot is, a kérdés már csak az, hogy mindez hogyan érinti a különböző hazai SVOD illetve egyéb műsortárakat -például az HBO GO-t vagy a egyéb telekommunikációs szolgáltatói videótárakat.

A Zive szintén belső forrásokra hivatkozva azt is megemlíti, hogy az HBO GO már régiós szinten márciusban kivonja a Disney címeket a műsortárából (például az Előre vagy az Artemis Flow esetében is), viszont magyar oldalról az HBO Europe ezt a tényt még nem erősítette meg (amint lesz róla hivatalos tájékoztatás, frissítem a cikket), így azt nem tudni, hogy ezek a filmek nálunk meddig lesznek elérhetőek.

Forrás:  Samsung és a Živé.sk

Annyit viszont már biztosan lehet tudni, hogy Szlovákiában és Csehországban 6,99 euro/hó áron indul a szolgáltatás, ami különböző szolgáltatói csomagokban akár olcsóbb is lehet. Mivel a Netflix és az HBO GO is a cseh piachoz hasonlóan kezeli a magyar árazást és tartalmakat, így nagy valószínűséggel hasonló díjszabásra, tehát 2.500 Ft/hó körüli áron lehet a szolgáltatásra számítani, ami megegyezik az előzetes várakozásokkal.

A Disney részéről Marta Szafrańska, a vállalat régiós kommunikációs igazgatója egyelőre nem erősítette meg a portál értesüléseit.

Azonban azt is fontos megjegyezni, hogy a hazai indulásban a Disney egyik lehetséges telekommunikációs partnere a hazai Telekom lehet (ami a Netflix esetében a Vodafone Magyarország -szerk.) Az anyacég a Deutsche Telekom kiváló kapcsolatot ápol a Disneyvel, aminek eredményeként Németországban ebben az évben már kizárólagos partnerséget kötött egymással két cég a távközlési szektorban, például Németországban jelenleg három hónapig ingyenes előfizetés jár a Telekom kiválasztott ügyfeleinek (Nálunk ugyanezt a Netflix teszi elérhetővé a Vodafone segítségével). Ennek tükrében tehát nálunk is ez a fajta együttműködés tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek, azonban ezt az információt a hazai Telekom még nem erősítette meg.

A magyar Disney Plus lehetséges opciói az amerikai valamit a nyugat-európai szolgáltatással hasonlóak lehetnek, amely egyszerre hét Disney fiókot engedélyez létrehozni, és egy időben négy eszközön történet a műsorok lejátszása. Ami valószínűsíthető, hogy a Disney Plus húzócíme A The Mandalorian első két évada lesz nálunk is, ami elsőként megkaphatja a magyar szinkronizációt illetve az ultramagas dinamikatartományú UHD felbontást is.

A szolgáltatás elérhető lesz Apple eszközökön (iPhone iPad, iPod és Apple TV), Androidon, Microsoft Xbox One-on, Sony PlayStation4-en illetve Chromecaston.

Az okostévék között Samsung, LG, valamint Android TV-n lesz elérhető a Disney Plus, és ha minden igaz lesz éves kedvezményes előfizetés is. A Zive több Telekomos forrásra hivatkozva további részletet is elárult arról, hogy régiós szinten milyen lokalizációra számíthatunk a Disney-től. Ezek alapján a médiaóriás a cseh, a szlovák és valószínűleg a magyar piacon már jövőre elérheti a Netflix jelenlegi lokalizációs szintjét, ami vegyesen tartalmaz szinkront és feliratot.

Érdekelnek az új hírek és érkező tartalmak a Netflixre? Streaming és modern tartalomfogyasztás első kézből: Iratkozz fel a Műsoron hírlevelére. Hurrápéntek Plus, ITT TUDSZ RÁ FELIRATKOZNI

#MűsoronPlus #DisneyPlus #TheMandalorian

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója