Félelmetesen jó filmek az őszi szünetre a Netfixen

A jó film mindenkinek mást jelent, ezért minden Netflix profil más és más. A kínálat hatalmas, ami egyfelől remek, másfelől pedig sokan igénylik a segítséget a döntéshez. Az ősz a borzongás időszaka, ezért most olyan thriller- és horrorfilm alkategóriákat gyűjtöttük nektek össze, amelyben a műfaj rajongói garantáltan találnak csemegét maguknak. Abban is segítünk, hogy ne kelljen “kockás papíron” vezetni a megnézendő filmek listáját, tehát ahogy eddig a Műsorontól megszokhattátok, linkekkel segítek a megfelelő tartalmakat felvenni a saját listátokra.

Hogyan kezeld a saját Netflixes listádat? Részletek lejjebb ⬇️

Miért szeretünk borzongani?

Egy félelmetes sztori vagy rémtörténet láttán automatikusan megnő az adrenalinszintünk, izgatottá válunk, érzékeink pedig ennek köszönhetően kiélesednek.  A horrorfilm-rajongók élvezik ezt az állapotot, ők örömüket lelik a borzongásban, hiszen azt is tudják, hogy az irányítás az ő kezükben van, bármikor leállíthatják a filmet. Azonban minden ember más, így természetes, ha nem mindenki így éli meg a látottakat. A lényeg, hogy lehet szeretni és lehet utálni a műfajt, azonban a horrorfilmek is rendkívül sokfélék, vannak viccesek, véresek, valós történetből készültek és természetfeletti témákat feldolgozók is.

Készítsd el a saját listád a megnézendő filmekről!

A Netflix Saját listám menüje alatt a felhasználók összegyűjthetik azokat a filmeket, amiket mindenképpen meg akarnak nézni a jövőben. Ez a funkció elérhető a Netflix weboldalán és az összes Netflix-kompatibilis eszközön egyaránt. A Saját listám profilonként maximum 500 címet tartalmazhat, így nem kell aggódni, hogy hamar betelik a lista. A kiválasztott film felületén, a Hozzáadás a Saját listámhoz vagy a + Saját listám opciót választva már fel is került a várólistára.

A gyerekek számára is könnyedén biztonságossá tehető a Netflix, a szülői felügyelet beállításai, illetve a gyerekprofil létrehozása ezt segíti. Ez nem jelenti viszont azt, hogy ők kimaradnának a mókából: a Halloweeni csemegék menüpontban kifejezetten a kicsiknek szóló, varázslós, boszorkányos és szörnyes tartalmak közül válogathatnak, természetesen a korhatárbesorolásnak megfelelő kínálatból.

A bébiszitter – A kárhozottak királynője: (B-J) Oona Laurence (Liz Lerue), Tamara Smart (Kelly Ferguson). Justina Mintz/NETFLIX © 2020
A bébiszitter – A kárhozottak királynője: (B-J) Tamara Smart (Kelly Ferguson), Ian Ho (Jacob Zellman), Oona Laurence (Liz Lerue). Justina Mintz/NETFLIX © 2020

Félelem és reszketés a kanapén

A horrorfilmek műfajával kapcsolatban azonnal beugranak azok a horrorisztikus stílusjegyek, melyek ezekre a filmekre jellemzők. A hátborzongató, feszült hangulat, a félelemkeltő szereplők: sorozatgyilkosok, kísértetek, vámpírok, zombik, hatalmasra nőtt rovarok és egyéb szörnyek vagy a kötelező elemek: sejtelmes zene, sikolyok, vér, elhagyatott ház, ködös erdő, és még sorolhatnánk. Középpontban a rettegés és a félelemkeltés. A horrorfilmeknek rengeteg alkategóriája van, ám ezek a határok nem válnak el élesen. A Netflixen is többféle alkategória található, ebből emeltünk ki néhányat.

Természetfeletti horrorfilmek

Vámpírok, zombik, szörnyek, kísértetek. Egy valóságtól elrugaszkodott világban találja magát a néző, ahol fej nélküli kísértetek rémisztgetnek, vámpírok tartanak rettegésben falvakat, vagy éppen egy zombihadsereg akarja elpusztítani az emberiséget. A néző retteg, néha még a szemét is eltakarja, de a lelke mélyén tudja, hogy a valóságban ilyen nem fordulhat elő – ami mindenképpen megnyugtató.

Justina Mintz/NETFLIX © 2020
Justina Mintz/NETFLIX © 2020

Vámpíros horrorfilmek Netflix tipp: Vámpírok Bronx ellen

Zombi horrorfilmekNetflix tipp: #Túlélők

SzörnyfilmekNetflix tipp: A barlang

Véres és sorozatgyilkosokról szóló filmek

Itt aztán repkedhetnek a végtagok, miközben nyakig gázolhatunk a vérben. Talán az egyik legbrutálisabb kategória, explicit tartalommal. Érzelmileg is jobban megviselheti a nézőket, mivel míg a természetfeletti horrorok messze elrugaszkodnak a valóságtól, addig ezekben olyan események jelennek meg, melyek akár meg is történhetnek – sőt, van ami meg is történt.

Netflix tipp: A martfűi rém

Horror-vígjátékok

Hátborzongatóan humoros műfaj. Egyszerre nevettet és borzongat, és pont ezért olyan egyedülálló.

Netflix tipp: A bébiszitter – A kárhozottak királynője

A bébiszitter – A kárhozottak királynője: HANA MAE LEE (SONYA) a filmben. TYLER GOLDEN/NETFLIX © 2020
A bébiszitter – A kárhozottak királynője JUDAH LEWIS (COLE) a filmben TYLER GOLDEN/NETFLIX © 2020
A bébiszitter – A kárhozottak királynője (B to J) ANDREW BACHELOR (JOHN), BELLA THORNE (ALLISON) és ROBBIE AMELL (MAX) a filmben TYLER GOLDEN/NETFLIX © 2020

Kultikus horrorfilmek

A Netflix összegyűjtötte a műfaj nagyágyúit, a horrorfilmek időtálló remekműveit, amiket szinte mindenki ismer (még az is, aki nem látta a filmet). Gondoljunk csak a Psycho kultikus zuhanyzós jelenetére, vagy a Gyerekjáték sorozatból Chucky rémisztő arcára.

Netflix tipp: Psycho

Sci-fi horrorfilmek

A horrort a sci-fivel ötvöző történetek. Többnyire egy képzeletbeli jövőben vagy az űrben játszódnak. Felbukkannak benne idegen lények, elfajult genetikai kísérletek, mesterséges intelligenciák, céljuk pedig általában nem más, mint az emberi faj kiirtása.

Netflix tipp: A megtisztulás éjszakája: Anarchia

Tinihorrorok

A fent felsorolt kategóriáktól mindössze abban különbözik, hogy a történet középpontjában tinédzserek állnak. A Netflix kínálatában sok kiemelkedő alkotás közül lehet választani.

Netflix tipp: Eli

Érdekelnek az új hírek és érkező tartalmak a Netflixre? Iratkozz fel a Műsoron hírlevelére. Hurrápéntek Plus, ITT TUDSZ RÁ FELIRATKOZNI

#NetflixVilág #MűsoronPlus #Halloween

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.