Egyre közelebb a Netflix a 200 millió előfizetőhöz, viszont csak most jön a neheze (gyorsjelentés)

Oszd meg a cikket másokkal is:

Megérkezett a Netflix harmadik negyedéves pénzügyi gyorsjelentése, amely tovább erősíti amit már eddig is tudtunk, hogy nehéz időszak elé néz a világ legnagyobb streaming szolgáltatója.

Az adatok alapján június és szeptember közötti időszakban 2,2 millió új előfizetővel gyarapodott a médiacég, amely eléggé elmarad az elemzők által várt 3,4 milliónál, bár a Netflix saját részről 2,5 millióban prognosztizálta a növekedést. Így tehát ez a szám az elmúlt négy év leggyengébb növekedési üteme, viszont a bevételekben bőven realizálták a piaci elvárásokat.

A Netflix jelenleg világszerte 197,17 millió előfizetővel rendelkezik

A cég éves bevételei 22,6 százalékkal, 6,44 milliárd dollárra emelkedtek, nyeresége pedig 18,8 százalékkal, 790 millió dollárra nőtt, ami jelentős emelkedés az elemzők által várt 6,38 milliárd dolláros bevételnél.

Az egyre fokozódó globális streaming-verseny, valamint a hagyományos televíziókhoz visszatérő sportversenyek lassíthatták az elemzők által várt harmadik negyedéves növekedési ütemet, viszont az eddig sem volt reális, hogy a Netflix ilyen gazdasági környezetben tartani tudja ezt az elképesztő bővülést. Már a tavaszi COVID-válság idején arról beszéltek, hogy igaz a Netflix 2020-as programing terveire kevésbé lesz negatív hatással a vírus – mint mondjuk a többi szolgáltató, például a Disney esetében -, hiszen sok tartalommal addigra már elkészültek és a háttérmunkákat már távolról is be tudták fejezni. Azonban a helyzetből adódó tartalomhiány előbb vagy utóbb a Netflixet is valamilyen formában utoléri, és ahogyan a The Verge újságírója is fogalmazott;

Ha Hollywoodot kilenc hónapra bezárják, az valamikor utolér téged.

Így tehát az elkövetkező hónapokban némileg vissza fog esni az eddig megszokott jelentős mértékű tartalomáramlás, ami után a társaság ismét nagyobb növekedésre számít.

A világjárvány állapota és hatása továbbra is nagyon elbizonytalanítja az előrejelzéseket, de mivel a világ remélhetőleg 2021-ben helyreáll, ezért azt várjuk, hogy növekedésünk vissza fog térni a COVID-ot megelőző szintre” – olvasható a Netflix részvényeseinek írt levelében.

#NetflixVilág #MűsoronPlus #gyorsjelentés

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója