Új skandináv horrorsorozat érkezik a Netflixre A gyilkos eső alkotóitól

Koppenhágától nem messze elkezdődtek A gyilkos eső (The rain) alkotóinak új sorozatának, a Manók (Elves) forgatásai. Az új hat részből álló dán Netflix Original sorozat azokról a valódinak ható szörnyű lényekről fognak szólni, amelyek inspirálták a skandináv folklórt és mítoszokat.

A sorozatban láthatjuk majd Ann Eleonora Jørgensent (Ride Upon the Storm), Rasmus Hammerich-et (A Horrible Woman), Peder Thomas Pedersent (The Lawyer), valamint a The Rain sorozatban is látható Lila Nobelt és Lukas Løkkent is.

A cselekmény szerint egy testvérpár egy távoli szigetre költözik egy mélyen vallásos közösségbe, akik kapcsolatban állnak az erdőben élő különleges manókkal. A lények és a közösség közötti évszázados egyensúly akkor borul fel, amikor a testvérpár lány tagja az erdőben rátalál egy újszülött manóra és magával viszi az otthonába, amivel kezdetét veszi az élet és halál harc hittel és családdal a túlélés érdekében.

Az Elves című sorozatot a Miso film készíti Stefan Jaworski (Those Who Kill, The candidate) közreműködésével, rendező Roni Ezra (The New Nurses) producer pedig Elise H. Lund. A sorozat Jannik Tai Mosholt és Christian Potalivo (The Rain) eredeti elképzelésén alapulnak, akik executive producerként is részt vesznek a munkában.

Az Elves elkészítésével folytatjuk azt az erős partnerséget, amelyet a The Rain három évadján keresztül építettünk a Netflix-szel – nyilatkozta Peter Bose, a Miso Film vezérigazgatója, aki a Jannik és Christian mellett a sorozat producere is egyben. Bose szerint az Elves egy karácsonyi horror-sorozat lesz, amely bemutatja azt a felvetést, hogy mi enne, ha a manók valódi lényként léteznének. Szerinte kellő bátorságra vall, hogy a  Netflix megnyitja az ajtókat olyan új műfajok előtt, amelyek fejlesztése és gyártása a múltban nem lett volna lehetséges a helyi piacokon.

#MűsoronPlus #NetflixVilág #TheRain #Elves

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.