A Netflix megduplázza előfizetőit, és a Disney megelőzi az HBO GO-t Kelet-Európában

A Digital TV Research aktuális, Kelet-Európára vonatkozó elemzése szerint 2025-ig 26,42 millió SVOD (streaming) előfizető lesz a régióban, ami több mint duplája a 2019 végén regisztrált 10,26 millió előfizetőhöz képest. Az öt év alatt prognosztizált 16 millió új előfizetőből csak Oroszországban 4,8 millió új előfizetés fog születni, ami így 8,8 millióra növekedhet, ám a helyi szabályozás kedvezőtlen lehet a külföldi szolgáltatások számára.

Az orosz streaming piac egyébként öt éven belül megelőzheti Lengyelországot, amely 5 millióról 8,7 új előfizetésre tehet szert. A régióban a Disney streaming szolgáltatása feljöhet majd a második helyre, megelőzve az HBO-t és az Amazon Prime Video-t is, utobbi kettő csatájába az Apple TV Plus nem igazán tud majd beleszólni. Ugyanakkor mindkét szolgáltatás komoly erősödést fog felmutatni, és jelentősen emelkednek a kisebb szolgáltatók előfizetői mutatói, ami kedvezően hathat a helyi lokális szintű SVOD platformokra is.

Az elemzőcég szerint az évtized közepére Kelet-Európában továbbra is a Netflix marad a domináns streaming szolgáltató 7,74 millió előfizetővel, ami több mint a duplája a 2019-es felmérésnek.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Disney Plus-nak 2025-ig 4,02 millió előfizetőt jósolnak, és 2021 elején indulhat meg a szolgáltatás, így hamarosan érkezhet dátum a régiós, és persze a magyar Disney Plus bevezetéséről is, amelynek formája és ára egyelőre nem ismert.

#MűsoronPlus #NetflixVilág #HBOZóna #DisneyPlus #elemzés

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.