A Black Mirror és az Alkonyzóna mintájára készül a magyar Karantén Zóna

Oszd meg a cikket másokkal is:

Szeptemberben kezdődik az első olyan hazai film forgatása, amely a márciustól-májusig tartó karantén időszakot dolgozza fel. A Karantén Zóna című film saját budget-ből, részben pedig közösségi finanszírozásból készül, így tehát bárki hozzá tud járulni a film elkészítéséhez.

A Karantén Zóna című szkeccsfilm öt, misztikus, gyakran groteszkbe hajló történetet mesél el a mostanra mindenki által jól ismert kényszerű bezártság állapotáról.

A Karantén Zóna – StageHive kampányvideó

A Karantén Zóna című szkeccsfilmet Vida Orsolya és Zsótér Indi Dániel írta árpilis és május között. A kész könyvek után Dimeth Balázs Ferenc operatőr csatlak…

Kampányvideó

Eddig közel hetven fő csatlakozott a produkcióhoz, többek között olyan színészek, mint Pásztor Erzsi, Makranczi Zalán, Előd Álmos és Tankó Erika.

A film közösségi finanszírozási kampánya a mai nappal startol el a stagehive.eu-n, szóval már lehet támogatni ezt a kreatív projektet, amelynek a felvételei idén ősszel kezdődnek, és a szkeccsfilm tervezett premierje pedig 2021 tavasza.

Miről szól A Karantén Zóna?

A történeteket az Alkonyzóna című amerikai, sci-fi/fantasy tévésorozat, a Black Mirror disztópikus világa és a márciusban bevezetett karantén helyzet inspirálta. A misztikus, gyakran groteszkbe hajló történetek helyszíne öt városi lakás, ahol nincs kert, sem erkély, csak a falak és az általuk behatárolt szűk tér. Az alkotókat az foglalkoztatja, hogyan hatott a megváltozott életritmus a mindennapokra.

A Karantén Zónán Zsótér Indi Dániel író-rendező (Happy Meal; A Kofa, az Uzsorás és a Behajtó), és Vida Orsolya forgatókönyvíró (Wartburg, A buszsofőr) és Dimeth Balázs Ferenc, Aranyszem-díjas operatőr (Harc közben eltűnt, Meghalni Ukrajnáért, Happy Meal) már május óta dolgozik. A stáb létszáma 70 főre nőtt, az első rész forgatása pedig, szeptember elején indul, Pásztor Erzsi főszereplésével, aki egyből beleszeretett a projektbe, és nagy örömmel mondott igent a felkérésre: “Először nagyon jót nevettem a történeten, az alapszituáció csodálatos, amikor itt volt egy dramaturg barátnőm és elmeséltem neki, leesett a székről, annyira röhögött.”

A többi epizódban is számos olyan kiváló színésszel találkozhatunk majd, mint Makranczi Zalán, aki a Mintaapák forgatása közben szakít időt a fiatal filmesek projektjére, továbbá Ujréti Lászlóval, Előd Álmossal és Tankó Erikával. A forgatás a vírushelyzetre való tekintettel fokozott elővigyázatosság, és a megfelelő higiéniai körülmények betartása mellett zajlik.

Az StageHive eddig főleg előadó-művészeti projektek kampányaival foglalkoztak, de úgy döntöttek, hogy felületet biztosítanak az első magyar, misztikus, karantén tematikájú filmnek. A kampány első fázisában (szeptember 7-28. között) a készítők 600.000 Ft összegyűjtését célozzák meg, amit – megfogalmazásuk szerint – a kompromisszumok nélküli technikai megoldások kivitelezésére és a megfelelő forgatási körülmények megteremtésére fordítanának.

A forgatásról és a kampány részleteiről A Karantén Zóna Facebook oldalán illetve Instagram oldalán lehet majd további részleteket megtudni, amiről a Műsoron.hu is gyakran beszámol.

A Karantén Zónába vezető úton, a Narrátor (Muchichka László) fogja a nézők kezét, általa ismerjük meg a társas magányosság abszurditását, a párkapcsolatok jó és rossz oldalát, az idősek helyzetét és a digitális oktatás kihívásait.

1. Epizód: Két önkormányzati dolgozó (Sütő Ildikó Ágnes, Ferencz Attila) az idősek elkötelezett segítői, olyan vendéglátásban részesülnek egy idős néninél (Pásztor Erzsi), aminek végén saját épelméjűségük kérdőjeleződik meg.

2. Epizód: Mit tegyen a tíz éve boldog házasságban élő feleség (Tankó Erika), ha egy nap arra ébred, hogy a karantén miatt munkanélkülivé váló férje (Előd Álmos) a szokásosnál is idegesítőbbé válik? Igaz, önhibáján kívül.

3. Epizód: A kisiskolás lánynak (Lebor Lilly) nemcsak a digitális oktatás nehézségeivel, hanem a kórházi ágykiürítések miatt beköltöző nagypapával (Ujréti László) is meg kell küzdenie anyja figyelméért. Az egyiküknek mennie kell.

4. Epizód: A szerencsések azzal tölthetik a karantént, akit a világon a legjobban szeretnek. A fiatal férfi (Krausz Gergő) viszont azt veszi észre, hogy szerelme (Tolnai Klára) a szeme előtt változik gyönyörű nőből valami egészen mássá.

5. Epizód: Egy fiatal IT-s (Lakatos Máté) megpróbálja a legtöbbet kihozni a karanténból, ehhez pedig a barátai helyett (Pájer Alma, Makranczi Zalán), saját laptopját hívja segítségül. A készülék olyan lehetőségekkel kecsegteti, ami egész hátralévő életét megváltoztatja.

#MűsoronPlus #AKaranténZóna

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója