A DAZN után a LiveScore is belép a sport streaming piacra

Oszd meg a cikket másokkal is:

Az applikációjával nálunk is elérhető LiveScore már júniusban a portugál Primeira Ligából a Rio Ave és Benfica közötti labdarúgó mérkőzéssel megkezdte saját streaming szolgáltatását, amelyet további találkozók követtek.

A dedikált OTT szolgáltatását a Premier Sports licencszerződésével indította útjára, amelyet most tovább bővített. Az ingyenes közvetítés egyelőre kizárólag az Egyesült Királyságban, illetve Írországban érhető el, és az olasz Serie A, a holland Eredvisie, illetve a kínai Super League bajnoki mérkőzéseire és más nemzetközi tornák közvetítésére vonatkozik.

Azonban jelentős megállapodásról van szó, mivel az olasz Serie A-ból a következő szezon 306 mérkőzését – az összes lejátszott mérkőzés 80% -át – az Eredivisie-ből 142-es mérkőzést, a Super League-ból 60 mérkőzést tűznek online műsorra, nem beszélve a Primeira Liga 102 mérkőzéséről.

Az nálunk is elérhető applikáció Androidra és IOS-re érkező limitált frissítésével a brit nézők láthatják még a francia kupa, a Coupe de France 21 meccsét, további 20-at az UEFA Bajnokok Ligája és az Európa bajnoki selejtezőiből, valamint 70 mérkőzést s FIFA 2022-es VB regionális selejtezőiből, és a Copa Libertadores, a Sudamericana, és a Recopa (CONMEBOL) küzdelmeiből 262 mérkőzést élőben közvetítenek.

Ric Leask, a LiveScore marketing igazgatója nagyon elégedett az eddigi nézettségi mutatókkal, amely a legaktívabb időszakában, az AC Milan Juventus találkozón több mint 125 ezer nézőt vonzott. A nálunk is népszerű  LiveScore applikációnak világszerte havi 56 millió aktív felhasználója van, ebből 2 millió az Egyesült Királyságban és Írországban nézi a platformot, amely a tervek szerint új streaming szolgáltatássá nőheti ki magát. Leaks elmondása szerint további sportok bevonását tervezik az OTT szolgáltatásukba, és tovább növelik a digitális tartalmak kínálatát.

Ez a jelenség viszont nem teljesen számít újdonságnak, hiszen a BET 365 fogadási portál már egy ideje kínál felhasználói (fogadói) számára ingyenes közvetítési tartalmakat, amelyeket főként mobilon érdemes megnézni – és az esetek túlnyomó részében Magyarországon is működik-, ám a LiveScore OTT bővülése a maga nemében korszakalkotónak tekinthető.

Tengerentúli trendeket követve elképesztő ütemben fejlődik az európai sport streaming piac, így az is könnyen elképzelhető, hogy éveken belül már csak ilyen platformok fogják kiszolgálni a sportrajongók tartalomfogyasztási igényeit. Ez valószínűleg idővel Magyarországon is meg fog történni, ám a hazai viszonyokat tekintve a hagyományos tévés közvetítési forma megmaradhat, amelynek fajsúlyos kiegészítése lehet a mobileszközökre konvertált streaming megoldások.

Forrás: Digtal TV

#MűsoronPlus #Sporstreaming #DAZN #LiveScore

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója