Hamarosan hozzánk is érkezik a Google saját streamingje, a Youtube TV?

A YouTube KIDS nyár elején vált szélesebb körben, köztük Magyarországon is elérhetővé, és úgy tűnik, hogy Google saját fizetős streaming televíziós szolgáltatása, a YouTube TV lehet a következő.  

A YouTube TV egy olyan televíziós streaming szolgáltatás, amely több mint 70 kábel- és regionális, valamint prémium- illetve sportcsatornákat nyújt saját felületén egyetlen előfizetői díjért, amit valamennyi eszközön, tévén, mobilon és laptopon is használhatunk. Olyan szolgáltatók műsorai és tartalmai érhetőek el, mint az ABC, AMC, CBS, FOX, NBC, illetve TNT vagy a Showtime illetve sportcsatornák között az ESPN, az NBC Sport, az NBA League Pass vagy az MLB Network.

A szolgáltatás 2017-ben indult, és egyelőre csak Amerikában működik, azonban a Google magyar nyelvű súgójában már elérhető a YouTube Music és Premium mellett a YouTube TV szócikk is, sőt, a YouTube Premium tagsággal a YouTube applikációk között megjelent a YouTube TV is, igaz egyelőre lokális korlátozással.

Már lehet tudni – ahogy a mellékelt fotón látszik -, hogy a YouTube TV majd nálunk is igényelhető lesz, amit meg lehet majd osztani családi csoportban, így akár 5 taggal is megosztható lesz a szolgáltatás. Viszont a családi csoport nem azonos a családi csomaggal, ami megvásárolható Youtube Premiumként – ez magában foglalja 5 fiókra a reklámmentes és letölthető tartalmú YouTube-ot, valamint a YouTube Music Premiumot (korlátlan zenehallgatással), és szintén szabadon használható a YouTube Gaming illetve a YouTube KIDS is – elég jó áron, 2690 Ft-ért. Azt viszont nem tudni, hogy YouTube TV használata nálunk mennyibe fog kerülni, hiszen a tengerentúlon a TV szolgáltatás 64.99 dollár/hó áron van (alapból), ami a mi esetünkben tök felesleges, közel havi 20 ezer forintot jelentene. Azonban nem tudni, hogy az amerikai műsor- illetve csatorna kínálatból mit emelnek át a magyarba, továbbá nem lesz-e egyedi megállapodás hazai csatornákkal külön árazás mellett.

Mindenesetre komoly előnyt jelentene a Google számára egy ilyen disztribúciós megállapodás a hazai és persze az egész európai piacon, ami a Vodafone TV (amiről a megújulás után teszt is készül) mellett fenekestüll felforgatná az eddig tapasztalt, gyakorlatilag egysíkú és sok esetben szinte végtelenül lineáris televíziós állóvizet, amely a hazai streaming előretörésével talán néhány éven belül megszűnik jelenlegi formájában. Helyét az ilyen jellegű szolgáltatások, mint a YouTube TV vagy Vodafone TV vehetik át, azonban addig sok mindenben kell előre mozdulni, ami gyorsabb és stabilabb platformot, illetve fogyasztói szándékot eredményezhet.

A Google sajtóosztálya azt ígérte, hogy hamarosan tájékoztatnak a YouTube TV magyarországi premierjéről, ami ismerve a keresőóriás szokásait, szinte bármikor megtörténhet, akár ősszel vagy jövőre is. Amint érkezik válasz, a szolgáltatás paramétereivel frissítem a cikket és részleteket megismerhetitek a közösségi csatornákon is.

Update:

A Google sajtóosztálya az alábbi tájékoztatást küldte:

A YouTube TV-t az amerikai piacot szem előtt tartva fejlesztettük ki, és jelenleg nem tervezzük bővítését.

#MűsoronPlus #YouTubePremium #YouTubeTV

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.