Nálunk a Paramount +-ból lehet az új CBS All Access streaming szolgáltatás?

Úgy tűnik, hogy nagyot fejlődik jövőre a Paramount + streaming szolgáltatás, ami jelenleg nálunk is elérhető – persze nem közvetlen előfizetési lehetőséggel (DTC) -, ám ha igazak a hírek, ebből fog kifejlődni a CBS All Access egyes régiókban, köztük talán Magyarországon is. Erről viszont még nem született hivatalos döntés.

Arról van szó, hogy Bob Bakish a ViacomCBS vezérigazgatója egy mai konferencián felfedte a cég jövőre vonatkozó streaming (VOD) elképzeléseit, ami a CBS All Access nemzetközi terjeszkedésekre vonatkozik. Egyes területeken, például Ausztráliában egy frissített verzióval indulhat a már létező szolgáltatás, míg Kelet-Európában (köztük Magyarországon) és latin-amerikai valamint skandináv területeken a Paramount + (bár ezzel a plusz jellel nem vagyok kibékülve, így gyakran fogom -ahogy a többiek esetében is inkább kiírni jobban mutató és több helyen használatos betűkkel) kapja meg a CBS All Acces összes tartalmát illetve felületét (bár a technikai részletek egyelőre nem ismertek).

Egyelőre nálunk a Paramount Plus kizárólag a Telekomtól rendelhető meg, és a Fox Plus-hoz hasonlóan nincs közvetlen előfizetési lehetőség, ami viszont jövőre Bakish szavai szerint könnyen megváltozhat.

Az köztudott, hogy a ViacomCBS is szeretne méretes szeletet vájni magának a globális streaming piacon, és így a hozzá tartozó Showtime tartalmakkal, a CBS, az MTV, a Comedy Central, valamint a Nickelodeon műsoraival ez nem is tűnik annyira valóságtól elrugaszkodott elképzelésnek. Nem is beszélve a készülő Halo sorozatról, illetve American Rust könyből születendő sorozatadaptációról, a már ismert és meglévő tartalmakkal, továbbá a Paramount filmjeivel kiegészülve már igen vonzó műsortárat viríthatnak a 2021-es indulásra.

A Variety-n elérhető információk alapján a jövőre induló új streaming szolgáltatás kombinálja majd a Paramount Pictures filmjeit, a Comedy Central, az MTV, a Nickelodeon és a Paramount Network műsorait, illetve sorozatait, valamint a ViacomCBS International Studios tartalmait, ami azt jelenti, hogy a Paramount Network sikersorozata a Yellowstone is ezen a felületen maradhat, és a cég közlése szerint nem kívánják felrúgni az eddig megkötött disztribúciós megállapodásokat, ami szintén jó hír. A harmadik félnek (vagy szolgáltatónak) közvetített tartalmak egyelőre maradnak, ám azt még nem tudni, hogy mi lesz hosszútávon a sorsa például az Amazon Prime disztribúciós jogaival a Star Trek: Picard kapcsán, de ide sorolható (ahogyan a Variety is megemlíti) a Dexter, a Viszony (The Affair) vagy a The Good Wife sorsa az átalakuló és újonnan belépő régiókban.

Egyelőre nem kaptam hivatalos tájékoztatást, hogy a ma bejelentett forgatókönyv miként érinti a nálunk is elérhető Paramount Plus (na jó, Paramount +) szolgáltatást, és milyen változások várhatóak ezzel kapcsolatban. Amint lesz új infóm, a részletekkel frissítem a cikket.

#MűsoronPlus #ViacomCBS #CBSAllAccess

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.