Így kezdj neki a DAZN sport streaming ingyenes nézéséhez

Mi az a DAZN?

A DAZN 2016-ban indult sport streaming szolgáltatás, amely teljeskörűen (rengeteg választható sporttal) jelenleg kilenc országban, Ausztriában, Brazíliában, Kanadában, Németországban, Olaszországban, Japánban, Spanyolországban, Svájcban és az USA-ban folytat streaming van jelen, viszont július óta béta tesztelés alatt áll egy boksz-központú, 200 újabb országra kiterjedő streaming szolgáltatása, amely már nálunk is elérhető.

A DAZN alapelve a sportközvetítések egy új dimenzióba helyezése, amelynek lényege, hogy a néző maga választja ki, hogy az elérhető sportközvetítéseket és sportműsorokat hol, milyen platformon (mobiltelefon, okostévén, számítógépen vagy okoseszközön) és mikor szeretné megtekinteni. A DAZN viszont nem csupán egy adott liga sportközvetítésihez kínál előfizetőinek szabad kezet (például, hogy a német Bundesliga melyik meccsét szeretnénk megnézni), hanem saját, általában helyi riporterekkel forgatott profi műsorokat is készít, ami szerves része a DAZN elérhető online műsortárának, és ez egy jelentős dolog, miként a Netflix esetében az Original, tehát saját gyártású tartalom.

Itt pedig a Netflix és a DAZN szellemisége egy jelentős ponton találkozik. Ugyan a DAZN esetében a Netflixhez képest kevésbé lehet a közvetítésekhez hozzáadni saját értéket (A Netflix Original itt lépéselőnyt élvez), mégis valamennyi régióban igyekszik dedikált felvezetőkkel, interaktív kezelőfelülettel és látványos műsorokkal feldobni a szórakozást, melyek között természetesen szabadon válogathatunk.

Mi az a boksz-központú streaming?

A DAZN még május 2-án tervezte 200 országba (köztük Magyarországon is) bevezetni az új sportplatformját, amely kezdetben inkább boksz-központú lett volna, és már márciusban lehetett jelentkezni béta tesztelőnek. Viszont ezt az egészet a COVID-járvány keresztülhúzta, így a bevezetéssel vártak egészen mostanáig.

Így tehát július 22-től a béta tesztelők szeptember 20-ig már Magyarországon is  ingyen használhatják az új platformot, és elsőként láthatják majd az indulásra tervezett Vergil Ortiz Jr és Samuel Vargas közötti profi ökölvívó összecsapást, amely az új streaming szolgáltatás kezdetét is fogja jelenteni. A DAZN tájékoztatása szerint a béta tesztelők részt vehetnek a szolgáltatás kezdeti szakaszában, és visszajelzéseikkel segíthetik a DAZN szolgáltatásainak a fejlesztését a hivatalos indulás előtt. Ha jól mennek a dolgok, idővel a többi sportág is becsatlakozhat a boksz mellé, ami akár teljesen felboríthatja a hazai sportkövetítési piacot, azonban ne szaladjunk ennyire előre.

Jelenleg a béta tesztelés zajlik, és mutatom, hogyan kezdj neki, ha szeretnéd kipróbálni a sport Netflixének a felületét és szolgáltatását, ami egyelőre kizárólag a küzdősportra összpontosít.

  • 1. lépés:

Regisztálj béta tesztelőnek:  https://click.in.dazn.com/?qs=0a47e2a6b4969a93481944feaa37ce5d9efa05d8633b5b5c111f5f60fdb6b4cf9610e7b8753758d3a777362ff3576040d5301239c0952063f13729f0101b27f6

Töltsd ki a regisztrációt, válaszolj a kérdésekre és hozd létre a Beta Community fiókodat, és várj.. A DAZN a kitöltőt között válogat felhasználókat a béta tesztelésre, de a visszajelzések alapján aki eddig jelentkezett, be is jutott a programba. Érdemes a Beta Community fiókot többször megnézni, mert sok esetben már előbb megkapjátok a belépési lehetőséget, mielőtt a DAZN kiküldené az emailt, hogy sikeresen csatlakozhatsz. Ha engedélyezve vagy, létrehozhatod a saját DAZN fiókodat, ami majdnem mindenben megegyezik a normális és jelenleg általánosan használatos DAZN fiókkal, csak a sportok szekcióban egyelőre csak a bokszot fogjátok megtalálni.

  • 2. lépés

A béta teszteléshez kaptok egy voucher kódot, amivel szeptember végéig ingyen használhatjátok ezt a szolgáltatást, után valószínűleg 990 ft/hó lesz az ára, de erről majd később.

A magyarok számára elérhető szolgáltatás jelenleg hivatalosan csak PC-n érhető el, de van némi trükközési lehetőség. LG okostévék esetében például ha a szolgáltatási országot Németországra állíjátok, az ottani LG Content Store-ból letölthető a DAZN app, amibe jelentkezzetek be a rendes (tehát nem a Beta Community) fiókkal, és máris kiválóan használható. A mobilos app esetében szintén csak külföldi Play áruházból tudjátok a DAZN appot letölteni, bár a szolgáltató azt ígérte, hogy hamarosan trükközés nélkül is elérhetőek lesznek. Rövidesen további alternatív elérhetőségről is írni fogok.

Az első közvetítés tehát holnap (július 23-án) magyar idő szerint este 22.00-kor kezdődik a Ortiz Jr. és S. Vargas közötti címmérkőzéssel.

#MűsoronPlus #sportstreaming #DAZN

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.