Hozzánk is érkezik a NatGeo új történelmi sorozata, a Barkskins

Augusztus 2-án vasárnap dupla résszel érkezik a National Geographic új történelmi sorozata, a Barkskins (Kérgesszívűek) első évada. A Pulitzer-díjas amerikai írónő, Annie Proulx bestselleréből készült el egy nyolcrészes sorozat Kérgesszívűek címmel, és Amerikában már hatalmas sikernek örvend, sokan Trónok harca horderejű produkciónak tartják, pedig nem is tartoznak egy műfaj alá. A Kérgesszívűek olyan fikciós sorozat, ami hűen tükrözi, hogy milyen lehetett a gyarmatosító telepesek élete, és főszerepben az a David Thewlis látható, akit a hazai nézők leginkább a Harry Potter filmekből Remus Lupinként ismerhetnek.

A sorozat Észak-Amerikában játszódik, és a 17. századi gyarmatosítók nehéz és viszontagságos életét mutatja be az Újvilágban. Franciaországból akkoriban ugyanis sorra indultak útra telepeshajók fedélzetükön nincstelenekkel, száműzöttekkel, illetve szabadabb életre vágyó férfiakkal, nőkkel, és természetesen papokkal. A sorozat hűen mutatja be, hogy mi történt az újvilági gyarmatokon, milyen életet éltek valójában a telepesek. A Kérgesszívűekben a szereplők egy jobb élet reményében szállnak hajóra, viszont az ígéretföldje helyett egy sötét és barátságtalan erdőbe érkeznek. Az életük nem egyszerű, ugyanis meg kell küzdeniük a szülőföldjüket védő indiánokkal, meg kell szelídíteniük a természetet és még a csoport belső feszültségei is nehezítik a boldogulásukat. 

A sorozat Annie Proulx Pulitzer-díjas amerikai írónő, Barkskins című regénye alapján készült. Az írónő olyan ismert könyvek alkotója, mint például a Kikötői hírek. Továbbá ő írta a Brokeback Mountain novellát is, amiből leforgatták az Oscar-díjas filmdrámát. Ez már önmagában is garantálja lebilincselően izgalmas epizódokat, mindemellett a Kérgesszívűek főszereplője egy kiváló színész, Daniel Thewlis, akit elsősorban Remus Lupinként ismert meg a világ, viszont olyan remek filmekben játszott még, mint Hét év Tibetben, a Teljes napfogyatkozás vagy a Mennyei királyság. Thewlis többek között szerepet vállalt a következő Avatar filmben is.

A Kérgesszívűek a túlélésről szól – valamint arról, hogy miként lehet új civilizációt építeni egy ellenségekkel teli végtelen erdő mélyén. A telepesek között a száműzöttektől az álmodozókig minden van: utcagyerekek, föld nélküli parasztok, istenkeresők, pénzéhes kereskedők és koldusszegény fiatal lányok, akik házasság, föld és tisztes jómód reményében érkeznek ide. Az új-franciaországi rengetegben azonban hamar szembesülnek a kiábrándító valósággal, és egy csapásra szertefoszlanak álmaik. – mondta Elwood Reid, a sorozat alkotója és executive producere.

#MűsoronPlus #TV #NationalGeographic #NatGeo

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.