A Netflix teljes műsortárra elkezdte bevezetni a tartalmak véletlen lejátszását

Úgy tűnik, hogy néhány hónapos tesztidőszak után a Netflix a Spotify mintájára elkezdte fokozatosan bevezetni a tartalmak véltelen lejátszási lehetőségét (shuffle), egyelőre okostévéken.

Az elérhető információk szerint az új opció nálunk pillanatnyilag bizonyos típusú Samsung okostévén integrálódott a Netflix applikációjába, amit a bal oldalon, közvetlenül a kezdőoldal lehetőség alatt fogtok megtalálni. Az Independent angol kiadása azt írja, hogy már Amazon Fire applikáción is elérhető. Gondolom hamarosan LG TV-n, Apple TV-n és konzolokon is választható lesz a véletlenszerű Netflixezés. Ez az új opció azoknak nyújt majd segítséget, akik nem tudják eldönteni, hogy éppen mit néznének a streaming szolgáltatáson, így a választást a Netflixre bíznák.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a véletlen lejászsási csak sorozatoknál lesz használható, ám ezek szerint ez a lehetőség a filmeknél, illetve doku vagy reality műsoroknál is elérhető, így sokkal nagyobb merítésből kapunk majd ajánlatot, már aki szeretne élni a Netflix kínálatával.

Valójában persze a véletlen lejászsás elsősorban az eddig nézett tartalmak alapján (egyfajta ízlésre hagolva) kerül kiválasztásra, azonban a Reddit valamint Twitter felhasználók szerint a dolog egész jól működik, többen azt írták, hogy eddig nem látott tartalmakat is beválogatott a Netflix, ami azt bizonyítja, hogy nem feltétlen a „mainstream” műsorlistából kapunk számunkra új filmet vagy sorozatot.

Nálam még nem látható az új opció, viszont amint elérhető lesz, a közösségi csatornákon megírom a tapasztalatokat. Addig kommentben leírhatjátok, hogy Nektek mennyire vált be ez a lehetőség.

Kép: Samsung

#Netflixvilág #MűsoronPlus #Netflixtech

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.