Akkor most ki énekli a Netflix Eurovíziós-filmjének a slágereit?

Oszd meg a cikket másokkal is:

Pénteken mutatta be a Netflix Will Ferrell és Rachel McAdams Eurovíziós dalfesztivál: A Fire saga története című romkomját, amiről már előzetesen is sejteni lehetett, hogy nagy sikere lesz az előfizetők között.

No Title

No Description

A vígjátékban Will Ferrell és Rachel McAdams játssza az izlandi Fire Saga énekesduót, Lars Erickssongot és Sigrit Ericksdottirt, akiknek gyerekkori álma, hogy kijussanak az Eurovíziós dalversenyre. Viszont bármilyen jól működő történetet is illeszthet a Netflix egy Eurovíziós-film mögé, az mit sem érne, ha a két óra játékidő nem lenne tele kiváló énekhangokkal és fülbemászó europop dalokkal, amiket szinte úgy hallgathatunk végig, mintha azok valóban egy dalverseny versenyszámai lennének. A nézőknek a karaktereken kívül a filmben elhangzó dalokkal is jól kell azonosulniuk, hiszen ez a jelenség tett igazán naggyá számos filmklasszikust is, kezdve a Mamma Mia!-tól egészen Csillag születik főcímdaláig, és az sem véletlen, hogy A Fire Saga történetének nyitó képsorai is hosszú másodpercekig időznek a falon lógó Abba poszter előtt, ami masszívan megalapozza az egész film irányvonalát, persze átültetve a mai kor elvárasira.

A Netflix Eurovíziós filmjének kétségtelenül az egyik legnagyobb erőssége a benne szereplő dalok minősége, amik alapot adnak hozzá, hogy egy közepes történetvezetést is eladjanak 180 millió előfizetőnek. A Fire Saga Double Trouble-ja vagy a Husavik már önmagában is kiválóan hangzik Dolby Atmos hangzással (azóta megjelent Spotify és YouYube zenei listában is), amihez  Ricky Martin orosz változatának Lion of Love -ja adja a kellő basszushatást.

Így tehát mielőtt bármit is olvasnátok a Netflix új romkomjáról, annyit muszáj „spolieresen” leszögezni, hogy a műfajához mérten a film tömve van egész jó dalokkal, valamint egy Eurovíziós-filmhez illő színes és csillogó színpadi koreográfiával, amit kétségtelenül Rachel McAdams „énekhangja” tesz még vonzóbbá. A filmekben ritkán látott látvány- és színpadi show fogadja a nézőket, tomboló tömeggel, speciális tévéközvetítési effektekkel, és kiválóan felépített előadások nézése közben az emberben valóban felmerül a kérdés, hogy a többször visszatérő dalt valóban a kanadai színésznő énekli?

A válasz, nem.

A filmben 12, válogatott dal szerepel, köztük négy, amit a Grammy-díjas Savan Kotecha írt. Kotecha írta a Fire Saga Eurovízióra „befutott” dalát, a Duble Trouble-t is. Viszont a kezdeti hangok után a filmben szereplő ikonikus számokat a svéd énekesnő, Molly Sandén énekli, amihez My Marianne vokalista is besegít.

Ugyanakkor A Fire Saga film-rajongóinak főként Sandén hangja lehet ismerős, aki 2006-ban Svédországot képviselve harmadik lett a valódi Junior Euróvíziós dalversenyen, pedig sokan a verseny esélyesének tartották. Sandén ezután többször is elindult a svédországi felnőtt Eurovíziós selejtezőkön is, de soha nem jutott a döntőbe.

Legutóbb kudarcnak éltem meg, amikor megpróbáltam versenyezni Svédországért, hiszen terv volt, hogy nyerjek. Most olyan jó érzés visszatérni ebből a szemszögből. Úgy érzem, visszatértem az Eurovízióba… de ezúttal nyertem – nyilatkozta a BBC Newsbeat-nek.

Eurovision The Story of Fire Soundtrack

hashirama · Playlist · 79 songs · 15.2K likes

A teljes film alatt McAdams egyetlen dalt énekel végig, amikor Sigrit a zongora előtt gyakorolta a később hatalmas sikert aratott Husavik című számot. Viszont a Fire Saga dalai többségében ugyan a színésznő kezdi el a dalt, aztán hangját összekeverték Sandén dalával, hogy a lehető legjobb hangzást érjék el. Viszont McAdams Sigrit szerepe előtt gitározni és zongorázni is tanult, hogy a lehető legjobban tudja alakítani az izlandi énekesnőt.