DiCaprio új filmjében a kongói hegyi gorillákat fogja megmenteni

Oszd meg a cikket másokkal is:

Leonardo DiCaprio Barry Jenkinsel együttműködve drámafilmet készít a Netflix által 2014-ben megvásárolt Oscar-díjas dokumentumfilmből, a Virunga-ból, amely a Kongói veszélyeztetett hegyi gorillák ádáz küzdelmét dolgozta fel. (A film jelenleg magyarra állított Netflix profillal nem elérhető)

A bejelentés előzménye, hogy DiCaprio szívén viseli a hegyi gorillák sorsát, hiszen nemrég kétmillió dollárt, azaz mintegy 644 millió forintot segített összegyűjteni a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került kongói Virunga Nemzeti Park megmentésére létrehozott alap elindításához.

Természetvédelmi Világalap (WWF) tájékoztatása szerint a hegyi gorillákra különösen veszélyesek az olyan vírusok, mint a COVID-19, mivel a többi állathoz képest sokkal fogékonyabbak néhány légzőszervi betegségre, amely az embereket is megbetegíti. Egy egyszerű megfázás akár meg is ölhet egy gorillát, éppen ezért a turistákat általában nem is engedik a gorillák közvetlen közelébe.

DiCaprio a híres producerrel, Jennifer Davissonnal közösen fogja elkészíteni a filmet, akivel már együtt dolgozott A visszatérőben is, amiért DiCaprio végül megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó aranyszobrot. A készülő film végrehajtó producere Orlando von Einsiedel lesz, aki az eredeti, 2014-es dokumentumfilm rendezője is volt, a forgatókönyvet pedig Jenkins jegyzi, aki Oscart nyert 2017-ben a Holdfényért.  

A Virunga című dokumentumfilm terjesztési jogait még 2014-ben vásárolta meg a Netflix, és a világ utolsó hegyi gorilláinak védelméért folytatott harcot mutatja be a  Kongói Demokratikus Köztársaság Virunga Nemzeti Parkjában. Von Einsiedel filmjében próbált rámutatni Virunga biológiai sokféleségére (biodiverzitására), valamint a térség olajkutatásainak, valamint fegyveres konfliktusaiból fakadó politikai és gazdasági kérdéseire.

Arról még semmit sem tudni, hogy a kész filmet mozi forgalmazásra vagy az eredeti dokumentumfilmhez hasonlóan streamingre szánják, hiszen utóbbi esetében a Netflix tűnne befutónak.

Frissítés: A film a Netflixre készül. Forrás: Deadline

Slider
Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója