Harlan Coben regényéből készült a második lengyel Netflix sorozat

Az 1983 politikai disztópikus sorozat első évada után elkészült a Netflix második lengyel sorozata, Az erdő (The Woods /W głębi lasu), amit még a járvány előtt sikerült befejezni. Az új minisorozat Harlan Coben azonos című könyvének sorozatadaptációja lesz, és június 12-én érkezik a magyar Netflixre is, várhatóan magyar felirattal.

[smartslider3 slider=”11″]

Nem ez az első Coben regényen alapuló Netflix Original sorozat, hiszen már megjelent az igen népszerű brit Az Idegen (The Stranger) Richard Armitage, Shaun Dooley, Siobhan Finneran főszereplésével, valamint hamarosan érkezhet Mario Casas, Aura Garrido és Alexandra Jiménez közreműködésével készülő spanyol Az ártatlan (The Innocent/ El Inocente) drámasorozat is. Tehát Coben regényein alapuló produkciók folyamatosan megjelennek a Netflix könyvtárában, hiszen a szerző hosszútávú, egyes források szerint 14 tartalmat magában foglaló szerződést kötött a Netflixel.

Az új Coben sorozat két idősíkban zajlik: 1994-ben és 2019-ben. Mindkét idővonal központjában Paweł Kopiński varsói ügyész áll, aki az eltelt hosszú évek ellenére sem tudta elfelejteni nővére váratlan elvesztését. A lány egy nyári táborban, megmagyarázhatatlan körülmények között tűnt el 25 évvel ezelőtt, ám 2019-ben felbukkan egy férfi holtest, aki a rendőrség szerint kapcsolatban állhatott a nyári táborban az ügyész testvérével. Az ügy megoldásának reményét azonban mélyen elrejtett családi titkok árnyékolják, amelyek nyilvánosságra hozatala miatt Paweł évek óta épített karrierje is romokba hullik.

A hat részből álló thrillersorozatot Leszek Dawid és Bartosz Konopka rendezte, írók között szerepel Agata Malesińska és Wojtek Miłoszewski. Kreatív producer Anna Nagler (A leghidegebb játék), végrehajtó producerek Andrzej Muszyński illetve a könyv szerzője, Harlan Coben. A sorozatot a lengyel  ATM Grupa készítette a Netflix számára.

Fotó: Krzysztof Wiktor / kultura.gazeta.pl

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.