Segélyalap: 1-1 millió dollárral segíti a Netflix a brazil és mexikói filmipari dolgozókat

A Netflix 100 millió dollár értékű segélyalapot hozott létre a COVID-19 miatt leálló filmipar globális megsegítésére, amit főként a saját produkcióiban részvevő dolgozók megsegítésére szánnak.

[smartslider3 slider=”11″]

Ezt maga Ted Sarandos, a Netflix tartalmakért felelős igazgatója jelentette be több mint két hete, és a háttérben már javában dolgoznak az alapkezelők, hogy a célzott segítséget eljuttassák a leginkább rászoruló munkavállalóknak. Az egyik leginkább érintett terület Dél-Amerika, és néhány országban már ismerni lehet a segélyalap részleteit.

Ennek értelmében a Netflix 5 millió brazil realt (kb. 960 ezer dollárt) adományozott a brazil audiovizuális iparban dolgozóknak és 25 millió mexikói pesot (kb. 1 millió dollárt) az MXN-nek, hogy segítse a mexikói filmipari dolgozókat.

Brazíliában, a Netflix egyik kiemelt partnerének számító Brazil Audiovizuális Tartalmi Intézet (ICAB) fogja kezelni az segélyalapot. A cél pedig az, hogy legalább 5000 munkavállalónak segítsenek ebben a drámai  időszakában, valamint a részmunkaidős dolgozók, mint az asszisztensek, koordinátorok, technikusok és operátorok kieső munkabérét is pótolni tudják. Ezek közül sokaknak órabérben fizettek, így a segélyalapból ők kb. 203 dollár értékű egyszeri juttatásra pályázhatnak. A pályázat április 28-tól kezdődik, és az elbíráló testületben helyet kapnak az ICAB, a BRAVI és a Netflix tagjai, akiknek 10 nap áll rendelkezésre elbírálni a pályázatokat.

A Netflix Mexikóban a Mexikói Filmművészeti és Tudományos Akadémiával (AMACC) is együttműködik, hogy több mint 1000 munkavállalót támogasson a mexikói filmiparban, akiket közvetlenül érintett a produkciók felfüggesztése Mexikóban. A pályázatokat a mai naptól (április 15-től) lehet benyújtani és az AMACC, a UNAM (Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem) és az IMCINE nemzeti audiovizuális testület tagjai bírálják el, szintén 10 napos határidővel.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.