Öt évig készült a Netflix leginkább várt új klímakatasztrófás sci-fi sorozata

A friss Oscar-díjas Pong Dzsunho még 2013-ban készítette el a Snowpiercer disztópikus sci-fi filmjét, amely az 1982-es Le Transperceneige című francia képregény alapján született. A TNT csatorna már 2016-ban berendelte a sorozatváltozatát, azonban az eredeti showrunner Josh Friedman kilépett az előkészületből és helyét Orphan Black és Graeme Manson vette át.

[smartslider3 slider=”11″]

A szériát egyedi licence alapján nemzetközi vonalon Netflix Original tartalomként fogják bemutatni, többek között Magyarországon is. A jelenlegi helyzetben a Snowpiercer – Túlélők viadala 2020 egyik legvártabb posztapokaliptikus sorozata lehet, sokan már most a nemrég induló The Platform-hoz hasonlítják. Főszereplőként láthatjuk benne Jennifer Connellyt (Egy csodálatos elme, Rekviem egy álomért), Daveed Diggst (Blindspotting) és Rowan Blanchardt (Időcsavar).

Az eredeti film szerint 2031-ben a földön már 17 éve jégkorszak uralkodik, mivel egy 2014-ben bekövetkezett globális katasztrófa miatt a bolygónk annyira kihűlt, hogy alkalmatlanná vált az emberi életre. A katasztrófa túlélői a Snowpiercer nevű óriási, önfenntartó vonatszörnyeteg utasaiként járőröznek a Föld körül, kegyetlen kasztrendszerben élve. A drága pénzért jegyet váltott gazdagok a jármű első szekciójában dőzsölnek, a potyautasként feljutott szegények pedig a hátsó traktusban élnek rabszolgakén.

A hivatalos infók szerint a sorozatban Melanie Cavill (Jennifer Connelly) a „vonat hangja” az első osztályon utazik, és egy egyedi PA (Public Adress) rendszeren keresztül osztja meg a hasznosnak vélt közleményeket és információkat a vonat valamennyi utasával, míg nem olyan dolgokat ismer meg, amik alapjaiban változtatják meg a fennálló társadalmi és politikai nézeteket. A vonat végében kialakított börtönében utazik Layton Well (Daveed Diggs) a rab, aki egy Chronole nevű ipari hulladékból álló tudatmódosítót készít, és szerves része lesz a vonaton zajló összeesküvéseknek. Persze lesz majd egy tinilány is, Alexandra (Rowan Blanchard), aki pedig titokzatos kapcsolatban áll a Snowpercer 17 éves történelmével, tehát a trailer alapján is egy kiterjedt és akciódús sorozattal lesz dolgunk. Az előzetes információk szerint a sorozatból több évad is elkészülhet.

A Snowpiercert eredetileg 2019 tavaszán szerették volna bemutatni, ami egy év csúszással idén tavaszra tolódott, és most két héttel a kitűzött premier időpont előtt, május 17-én fognak a TNT amerikai televíziós csatornán bemutatni. Hazai Netflixes premier május 18-án várható.

Frissítés: hazai Netflix premier május 25-én lesz, és heti bontásban érkezik.

A szereplők között olyan színészeket láthatunk még, mint Ido Goldberg, Jaylin Fletcher, Steven Ogg, Shaun Toub, Aleks Paunovic, Mickey Sumner, Alison Wright, Benjamin Haigh, Lena Hall, Aaron Glenane, Kerry O’Malley, Aaron Glenane, Fiona Vroom, Timothy V. Murphy, Happy Anderson és Jonathan Lloyd Walker.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.