A román filmipar is a Netflixre menekül

Ahogyan az várható volt, a mozik bezárásával nehéz helyzetbe került filmesek a világ sok országában kénytelenek idő előtt digitálisan elérhetővé tenni a produkciókat, ha életbe szeretnének maradni.

[smartslider3 slider=”11″]

Ez a folyamat tapasztalható Romániában is, ahol az utóbbi évek két legnagyobb mozisikere, az 5Gang és a Miami Bici is a Netflix online műsortárát fogja erősíteni. A Miami Bici esetében ráadásul nagyon úgy tűnik, a Netflix megvásárolta a film jogait, mivel a hazai műsortárba már Original filmként szerepel, pontos premierdátum nélkül.

A Miami Bici (Télből a sárba) tehát már rendelkezik magyar műsorlappal, és a román Playtech szerint náluk április 1-óta elérhető, ami hozzánk valószínűleg április végén fog megérkezni. Jesús del Cerro filmje, a fiatal rendező és producer Matei Dima szereplésével készült Miami Bici az elmúlt három évtized legnagyobb román mozisikere, amit az is bizonyít, hogy a mozikban töltött rövid időszaka alatt több mint félmillió nézőt vonzott, és valószínűleg még nagyobbat kaszálhatott volna, ha nincs koronavírus-válság.

A másik Matei Dima alkotás a 5GANG: Another Kind Of Christmas, amely igaz még nem rendelkezik magyar Netflixes műsorlappal, de az már biztos, hogy Romániában április 27-én fogják  streamingen bemutatni. Egyébként a film mozis premiere tavaly december 27-én volt, tehát ez is viszonylag kevés időt tölthetett a mozikban.

https://www.instagram.com/p/B-HNCOJlRO3/

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.