Az HBO KIDS mintájára frissített a Netflix a szülői felügyeletén

Oszd meg a cikket másokkal is:

A járvány új helyzeteket teremt, amihez az internet alapú szórakozás, azon belül a streaming is próbál teljeskörüen alkalmazkodni. Ez azért is nagyon fontos, mivel világszerte több millió gyerek maradt otthon az elmúlt hetekben, akik a YouTube mellett további streaming szolgáltatásokat, mint a Netflixet vagy az HBO GO-t használják műsorfogyasztásra.

Slider

Ennek köszönhetően a Netflix a hazai HBO GO mintájára kiadott egy új szülői felügyeleti frissítést, amivel szorosabban, és akár külön műsorokra bontva is kontrollálni tudjuk a gyerekprofilokat, ami hatalmas előrelépés.

Mostantól tehát a szülők maguk dönthetik el, hogy a gyereknek szánt profil milyen korhatár-besorolás alá kerüljön, így a Netflix elkezdi szűrni azokat a tartalmakat, amik kiesnek a beállított besorolás alól (tehát 7+ esetében például kizárólag 7 és azalatti korhatár-besorolású műsorok nézhetőek a a gyerekprofillal). Ezzel összesen öt egyedi beállításra van lehetőségünk:

Korhatár nélküli

7+

13+

16+

18+

A Netflix azokra a családokra is gondolt, akiknek eltérő korú gyerekei vannak, hiszen egy előfizetés alá eső család esetében a különböző gyerekprofilok más és más besorolással is rendelkezhetnek.

Ezek fölött csak PIN (jelszó) beírásával engedi a Netflix lejátszani a kiválasztott tartalmat. Sőt, mostantól arra is van lehetőség, hogy film- vagy sorozatcímek egyedi beállításával külön olyan tartalmakat is megtiltsunk egy adott profil számára, amit mi magunk tartunk aggályosnak, és nem bíznánk a döntést a Netflix saját korhatár-besorolására, ami néha tényleg eléggé hajmeresztő (pl. Lost in Space vagy Levél a királynak, 7+)

Ezentúl az is könnyen megoldható, hogy a profilok között kizárólag jelszóval lehessen átlépni, így a gyerek nem tud észrevétlenül átmenni a szülői profilba nézelődni, csak beírt jelszóval, ami nálunk a HBO GO KIDS szekciójánál már kezdetek óta így működik, igaz nincs lehetőség ilyen részletes beállításra.

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója