A Marvel Örökkévalók alkotóival készül Mark Millar új képregényének Netflix adaptációja

A Netflix bejelentette, hogy az ősszel érkező Marvel Örökkévalók (Eternals) film készítői, Matthew Firpo és Ryan Firpo fogják szkriptelni Mark Millar Prodigy képregényének sorozat adaptálását a streaming óriás számára.

[smartslider3 slider=”11″]

A Prodigy képregénysorozat Edison Crane, a világ legokosabb emberének történetét mutatja be. Crane agya és ezzel gondolkodása is annyira fejlett, hogy emberfeletti adottságokkal rendelkezik: Képessé válik a számítógépes memóriára, hihetetlen megfigyelései vannak, ezen túl pedig mesteri üzleti adottságaival elméje szinte felülmúlhatatlan.

Ezeknek az előnyöknek köszönhetően Crane a világ egyik leggazdagabb emberévé válik, ám rettentően unatkozik, ezért a világ kormányainak kezd dolgozni olyan feladatokon, amelyeket senki sem képes rajta kívül megoldani.

A készülő sorozatról ezt tudni:

James Bond találkozása a denevérálarc nélküli Bruce Wayne-el, amit Millar fejlesztette ki Netflix produkcióvá. A streaming óriás évek óta folyamatosan nyomon követ olyan könyveket, képregényeket vagy musicaleket, amelyeket Netflix Original sorozattá adaptálhat. A Prodigy-vel pedig pontosan ez történt, amikor Mark képregényét megrendelték hat részes sorozat formájában.

Mark Millar egyszer így nyilatkozott Edison Crane-ről szóló munkájával kapcsolatban:

A Netflix teljes Millarworld könyvtárában – amelyet a Netflix 2019-ben vásárolt meg – őrült számú franchise létezik, viszont szerettem volna egy olyat csinálni, amelyet az egész tetejére emelhetek. Stan létrehozta a Marvel-moziuniverzumot a Pókemberrel. Ian Fleming ugyan megcsinálta a Csodakocsit (Chitty Chitty Bang Bang-ot), ám őt valójában James Bond karakterével azonosítják. Tehát én azt a karaktert akartam létrehozni, amely felülmúlja az összes többit, amit valaha csináltam, és ez pedig Edison Crane.

Egyelőre nem tudni, hogy a sorozat pontosan mikor érkezik a Netflixre, ám a jelenlegi helyzetben még egy kicsit várni kell rá, hiszen a szintén Millaworld-nek számító Jupiter Legacy érkezéséről sincs információ.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.