Csúszhat a DAZN nemzetközi bevezetése?

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Sky Sports információja szerint a britek WBO középsúlyú bajnoka Billy Joe Saunders ugyan elrepült Las Vegasba, hogy megkezdje felkészülését a május 2-ára tervezett Saul ‘Canelo’ Alvarez elleni címmérközésre, azonban a koronavírus-járvány miatt kialakult drámai helyzetben a nagy meccset legkorábban csak nyáron lehetne megrendezni.

Slider

Mindez azt jelenti, hogy a DAZN sport streaming szolgáltató, amelyik erre a meccsre időzítette volna 200 országra kiterjesztett nemzetközi streaming debütálását (Többek között Magyarországon is), nehéz helyzetbe került. Ahogy korábban megírtam, a DAZN sportstreaming-szolgáltató a terjeszkedést egy box-központú, az eddigi platformoktól vélhetően eltérő applikációval tervezi, amelyről még nem közöltek bővebb felvilágosítást, tehát még én sem tudni pontosan, hogy milyen funkciókkal fog nálunk rendelkezik. Annyi biztos, hogy a mexikói szupersztár, Canelo Alvarez címmeccse jelentené az első számú húzótartalmat, ami a jelenlegi állás szerint biztosan nyárra tolódik, ezért könnyen elképzelhető, hogy a DAZN is csúsztat a májusi indulásán, és Cancelo-meccs új időpontjához fogja majd igazítani. Erről viszont még nem született végső döntés, addig tehát a pontos időpont még erősen lóg a levegőben.

Azonban a sajtóinformációk szerint a HBO Max és a főként mobilokra optimalizált streaming platform a Quibi ragaszkodik az eredeti terveihez:

Az alkalmazás elindításának a tervei nem változtak. A Quibi április 6-án indul. – nyilatkozta szerdán a Next TV-nek a Quibi szóvivője.

A WarnerMedia-hoz közeli források szerint a HBO Max-nál sem szeretnék csúsztatni a premier időpontját, azonban folyamatosan felülvizsgálják a lehetőségeket. A szolgáltatásnak továbbra sincs kőbe vésett pontos dátuma (csak a májusi start lett meghirdetve), ezért az események függvényében sokkal könnyebben mozdítható. Ugyanakkor a HBO Max induláskor kizárólag Észak-Amerikában lesz elérhető. Európa azon részeiben, ahol a HBO már közvetlenül üzemeltet prémium streaming szolgáltatásokat, oda 2021-ben várható az elindulás. 

A Comcast részéről a Peacock április 15-ére tervezett indulásának esetleges csúszását még senki sem kommentálta. Annyi biztos, hogy a Disney Plus európai stratjából (március 24) Franciaországban a kormánnyal folytatott egyeztetés után két héttel eltolják a premiert.

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója