A koronavírus miatt csúszik a Disney Plus franciaországi bevezetése

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Disney megállapodott a francia kormánnyal, hogy az országban uralkodó vírushelyzetre való tekintettel két héttel eltolja streaming platformjának Franciaországba történő bevezetését. Az eredeti tervek szerint március 24-én startolt volna a Disney Plus, így viszont április 7-re tolódott az indulás, ami nyilvánvalóan az internetes hálózat túlterheltségével, és az országban uralkodó drámai fertőzöttségi szinttel magyarázható.

Slider

Olaszország után Franciaországban terjed leginkább a koronavírus, ezért a francia kormány folyamatosan szigorít a lakossági intézkedéseken, ami nagymértékben érinti az internetes hálózatot, mivel a túlterheltség már komoly problémát okoz a jelentős számban otthon dolgozó embereknek.

A Disney a Netflixhez és a YouTube európai gyakorlatához hasonlóan 25%-al csökkenti a streaming videók minőségét, vagyis bitrátáját azokban az európai országokban, amelyekben március 24-én kedden ténylegesen elstartolnak. Vagyis az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Svájcban, Németországban, Írországban és Olaszországban már egy gyengébb minőségű streaming szolgáltatással fognak elindulni.

Az viszont érdekes lehet, hogy a koronavírus-járványban leginkább érintett Olaszországban miért nem csúsztatják el a premier időpontját.

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója