Ryan Murphy a legbotrányosabb first ladyről készít filmet a Netflixre

Az American Horror Story rendezője számos Netflixes projekt mellett elkezdte új filmjének a Betty Ford előkészületeit, ami valószínűleg szintén a streaming óriás műsortárába fog érkezni.

[smartslider3 slider=”11″]

Murphy még 2018-ban 300 millió dollárért 5 évre igazolt a Netflixhez, és azóta folyamatosan dolgozik az új tartalmakon. Májusban mutatják be az első saját Netflixes sorozatát a Hollywood-ot, majd nyáron érkezik a meglepő sikerrel rajtoló, viszont csak részlegesen Murphy projektnek számító The Politician második évada, amelyet a The Prom musicaladaptáció fog követni (Ez lesz Murphy első Netflix Original filmje), ám a Száll a kakukk fészkére előzménysorozata, a Ratched várhatóan némi csúszást fog elszenvedni, a bemutató talán őszre tolódik.

https://www.netflix.com/title/80241248

Az új nagyjátékfilmje Gerald Ford, néhai amerikai elnök feleségéről fog szólni, aki alapjaiban írta át a first ladykről alkotott világképet a 70-es években. Betty Ford ugyan csupán két évig volt az Amerikai Egyesült Államok 38. first ladyje (1974-1976-ig), ám kivételes karaktere és egyedi személyisége hosszú évtizedekig beszédtéma volt a világpolitikában is. Betty annyira meghatározó volt az amerikai társadalmi életben, amely még az elnöki befolyást is sokszor túlragyogta.

Betty Ford rögtön férje elnöki beiktatása után megküzdött a mellrákkal. A közvélemény azonnal megszerette, mivel mindvégig őszintén és nyíltan beszélt a betegségéről, sőt, még alapítványt és intézményt is alapított betegtársai megsegítésére. Azonban később alkohol- és kábítószer-függőség miatt másfajta kezelésre szorult, ami erősen rányomta bélyegét korábbi megítélésére. A film Betty Ford intim portréja, aki botrányosan viselkedett, táncolt és ivott a Fehér házban, amivel sokkal népszerűbb volt, mint bármelyik korábbi first lady, miközben 26 tabletta volt napi kábítószer adagja.

A filmet a Ryan Murphy Productions készíti. Írók között szerepel Kas Graham (Lost Passenger, The Blue Lady) és Rebecca Pollock (Saviour, The Blue Lady). A ProductionWeekly márciusában kiadott gyártási lapján Murphy kedvenc színésznőjét, Sarah Paulsont jelölik főszereplőnek. Az American Horror Story franchise szerepei mellett ő lesz a szintén Murphy produkció, a Rached gonosz nővér karaktere is.

A Betty Ford megjelenésről még semmit sem tudni, viszont a What’s on Netflix információja szerint már előkészületben tart, és rendelkezik IMDb adatlappal is.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.