A Netflix 100 millió dolláros segélyalapot hozott létre a koronavírus miatt

Oszd meg a cikket másokkal is:

Ezt maga Ted Sarandos, a Netflix tartalmakért felelős igazgatója tette közzé pénteki blogbejegyzésében, amivel segíteni akarnak a pandemia által sújtott filmiparban dolgozó munkavállalóknak. Azokat a kreatív közösségeket támogatnák vele, akik munkanélkülivé váltak, és így nem jutnak jövedelemhez a koronavírus- válság idején.

Slider

Az alap nagy részét a Netflix saját produkcióiban dolgozó munkavállalók megsegítésére szeretné fordítani, akik elveszítették a munkájukat. Ennek a logisztikai részét ágazatonként fogják kidolgozni -jelentette ki Sandaros. A Netflix  már egy hete elkezdte saját érdekeltségeihez tartozó dolgozói anyagi kompenzálását, ami első körben azt jelentette, hogy a fizetéseket akkor is megkapják, ha egy Netflix produkció gyártását felfüggesztik a koronavírus-terjedése miatt.

Sarandos azt szeretné, ha az alapból 15 millió dollárt olyan nonprofit szervezetek kapnának, akik sürgősségi segítséget nyújtanak a munka nélkül maradt személyzet számára olyan országokban, ahol a streaming óriás nagy gyártói bázissal rendelkezik.

A médiacég az Egyesült Államokban és Kanadában már közel egymillió dollárt adományozott nonprofit célokra, amit kiterjesztenek Európára, Latin-Amerikára és Ázsiára is. Az alap pontos elosztásáról a jövő hétre ígérnek részleteket.

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója