Frissített a Netflix: Érkezik a napi magyar Top 10-es lista

Oszd meg a cikket másokkal is:

Az új funkció segítségével minden előfizető láthatja a saját országának Netflixes applikációjában, hogy az adott területen mit néztek a nap folyamán a legtöbben. A funkció külön vonatkozik filmekre és külön a sorozatokra. Arról nem érkezett tájékoztatás, hogy ez a lehetőség havi bontásban is elérhető lesz-e, mivel sokakat érdekelne vagy csak naponta lehet követni.

A Mexikóban és az Egyesült Királyságban tesztelt új funkció annyira elnyerte a résztvevő felhasználók tetszését, hogy a Netflix innentől kiterjeszti azt az összes előfizetőre. Mindez azt jelenti, hogy mostantól a Netflix egy külön sorban fogja feltüntetni az adott ország (esetünkben Magyarország) Top 10-es tartalmait. Az én fiókomban egyelőre még nem látszik ez a funkció, viszont a közleményben azt írják, hogy hamarosan mindenkinél megjelenik, tehát érdemes újra bejelentkezni a nap folyamán a használatához. Érdekes összehasonlítások és statisztikák fognak születni a különböző országok legnépszerűbb tartalmaiból.

Ezen kívül a Top 10-be tartozó műsorok boritóképei felett megjelenik egy speciális jelvény, így az ajánlókban és a keresések között is látni fogjuk, ha a kiválasztott tartalom benne van a magyar Netflix top 10-ben.

Ennek köszönhetően innentől tudni fogjuk, hogy nálunk mit néznek a legtöbben, tehát mindenki, aki Magyarországon regisztrált a Netflixre látni fogja a hazai toplistát, viszont aki külföldről nézi vagy nem állította át a nyelvet magyarra, annak valószínűleg más lista fog megjelenni. Így tehát a Romániában vagy Németországban használt Netflixen a román vagy a német Top 10-es lista jelenik majd meg.

Ezért is szoktam külön kiemelni a magyar Netflixet kifejezést, hiszen valamennyi ország a saját területére vonatkozó frissítéseket látja,  és azok a lokalizációs szabályok vonatkoznak az ottani előfizetőkre.