Ryan Murphy és Michael Douglas sorozata lehet a Netflix egyik idei húzócíme

Oszd meg a cikket másokkal is:
Sarah Paulson lesz Mildred Ratched

A Netflix már két éve megvásárolta a Ratched sorozat jogait, ami a Száll a kakukk fészkére című klasszikus film előzménysorozata, és a filmben szereplő legendás karakterről, Ratched nővérről fog szólni.

A sorozat egyik producere Ryan Murphy (American Horror Story, American Crime Story, Viszály), aki az alapötletet Evan Romansky frissen végzett írótól kapta, és együtt álltak neki a forgatókönyvnek, amihez az eredeti film producere, Michael Douglas (Kominszky-módszer) is bekapcsolódott, és a kész műsor a Netflixre fog érkezni.

A sorozat szinte teljes egészében Ken Kesey 1962-ben született regényének, és az 1975-ben készült filmnek a Száll a kakukk fészkére híres vővérére, Ratchet-re fog koncentrálni, ugyanakkor visszaugrunk azokra az évekre, amikor Ratchet nővér még kevésbé volt szörnyeteg a betegekkel.

Mildred Ratched nővért Sarah Paulson fogja alakítani, akit jól már ismerhetünk néhány Murphy produkcióból, például az American Horror Story 8. évadjából is, és a Netflix sem lehet idegen terep a számára, hiszen Sandra Bullock oldalán a Bird Box horrorban is feltűnt. A Ratched első évadában szerepet kap még Jon Jon Briones, Finn Wittrock, Charlie Carver, Judy Davis és Harriet Harris is, azonban.

A sorozat forgatása 2019 júliusában fejeződött be, és eredetileg úgy tervezték, hogy év végén, legkésőbb 2020 januárjában bemutatásra kerül, viszont a What’s on Netflix információja szerint a sorozatban megjelenő mentális egészség ábrázolása miatti problémák alakultak ki, ezért csúszik a bemutató. Viszont megoldódni látszanak a dolgok, mivel egy interjú során maga Ryan Murphy erősítette meg, hogy 2020 szeptemberében már láthatjuk az első évadot, többek között Magyarországon is.

Második évad is készül a sorozatból, hiszen egyben 18 epizódra szerződtek a gyártásával, amit két évadra bontottak, tehát a Netflix és a producerek is komoly potenciált látnak a Ratchedben.

Frissítés:

A sorozat szeptember 18-án érkezik a Netflixre, itt találtok friss jelenetképeket.

Ryan Murphy and Sarah Paulson’s ‘Ratched’ reveals premiere date and first-look images

Netflix announced on Wednesday that Ryan Murphy’s highly anticipated Ratched will debut Sept. 18, and the streamer also teased key art of star Sarah Paulson and some colorful, but eerie, first-look images from the series.

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója