Ryan Murphy májusban mutatja be, miért fizetett érte a Netflix 300 millió dollárt

Oszd meg a cikket másokkal is:
Kép: AHS Daily

A streaming óriás 2020-ra tervezett projektjei közül talán az egyik legizgalmasabb Ryan Murphy első teljes Netflix sorozata, a limitált kiadású Hollywood.

Ryan Murphy Hollywood forgatókönyvét még 2019 februárjában jelentették be, akkor azt is lehetett tudni, hogy a sorozatotba besegít Ian Brennan is, akivel a Fox „és” Netflix közös The Politican (A Politikus) előtt már a Scream Queens – Gyilkos történetben is együtt dolgozott. Technikai értelemben tehát a Hollywood lesz Ryan Murphy első szólóprojektje, miután 2018-ban 300 millió dollárért 5 évre a Netflixhez igazolt, mivel a The Politican valójában félig még Fox tulajdonnak számít.

A forgatás ugyan javában zajlik Los Angelesben, ami eltart 2020 január 15-ig, hogy aztán nekiálljanak az utómunkának, a The Hollywood Reporter ugyanakkor már premierdátumot is tudja, ami 2020 május 1-jén pénteken a munka ünnepén lesz. Az internetes portál a Bridgerton után 2020 másik legjobban várt forgatókönyvei közé sorolja a sorozatot.

The 20 Most-Anticipated New Scripted TV Shows in 2020

Breaking through in a Peak TV world of more than 500 (and quite possibly 600!) scripted originals is a challenging task. That’s why top showrunners and stars continue to be in high demand as broadcast, cable and streaming platforms alike look to cut through the cluttered landscape with familiar faces and titles.

Ahogyan sok más Ryan Murphy produkcióban, a Hollywoodban is gyakran visszatérő arcokkal találkozhatunk. Négy ismerős színész tűnik majd fel az American Horror Story FX sorozatából (amit a Netflix kedvéért hagyott annyiban), mint Dylan McDermott, Darren Criss, Patti LuPone, Holland Taylor, tehát a sorozat rajongói az új Netflix szériában is megkapják esedékes AHS adagjukat.

A történetről még keveset lehet tudni, azonban annyi biztos, hogy az 1940-es évek Hollywoodjában játszódik, egy izgalmas szlogennel: „Szerelmes levél Tinseltown aranykorának” – ami a filmkészítés felvirágoztatására és annak életstílusára utal.

Egyelőre úgy tűnik, hogy limitált sorozatról van szó, ezért a Hollywoodnak nem terveznek folytatást, viszont a sajtóanyagban antológiát is említenek, így elképzelhető, hogy más szereplőkkel és más történettel, de viszont láthatjuk majd a sorozatot.

Ami biztos, hogy a Hollywood a Netflix 2020-as kiemelt sorozata lesz, ami már magyar adatlappal is rendelkezik.

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója