Érkezik a München filmadaptációja a Netflixre

Oszd meg a cikket másokkal is:

David Kosse producert nálunk a Három óriásplakát Ebbing határában című Oscar és Golden Globe-díjas filmről ismerik, viszont április óta ő a Netflix Nemzetközi Filmekért felelős vezetője, aki a Deadline-nak adott egy hosszabb interjút, amiben felvázolta a Netflix európai programing stratégiáját, és ismertetett néhány készülő tartalmat, ami elég érdekesnek tűnik.

Rögtön ilyen Robert Harris München című könyvének filmadaptációja, ami 1938-ban játszódik, egyfajta történelmi regény fikciós háttértörténettel. A Könyvmoly adatlapja elég jó leírja a készülő film várható cselekményét, amely több politikai drámát és kevesebb katonai-háborús szálat sejtet, tehát ne nagyon várjunk nagy ütközeteket: Németország bekebelezte Ausztriát. Ezután a Szudéta-vidék következik. Hitler háborúra készül, míg az angolok, Chamberlain miniszterelnök vezetésével, a békéért dolgoznak. A helyzet pattanásig feszült, és úgy tűnik, semmi sem tudja visszatartani Európát egy újabb háborútól.

Hugh Legat a brit külügy ifjú reménysége, aki akaratán kívül titkosszolgálati játszmákba keveredik. Régi barátja, a náci bürokráciában dolgozó Paul von Hartmann és társai elhatározták, hogy megbuktatják Hitlert, ehhez viszont arra van szükségük, hogy a feszült helyzetet rendező Müncheni Konferencia kudarccal végződjön – ez pedig háborút jelentene Anglia és Németország között.

Frissítés: A filmet Christian Schwochow rendezi. Főszerepekben láthatjuk majd Jeremy Irons-t, George MacKay-t (1917), és Erin Doherty-t (A korona). További szereplők lesznek Sandra Hüller (Toni Erdmann), Liv Lisa Fries (Babilon Berlin), Jannis Niewöhner (Collini nem beszél), August Diehl (A hidden life), Martin Wuttke (Becstelen brigantyk), George MacKay (1917).

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója