A The Witcher után egy új fantasy sorozatot forgat a Netflix Budapesten

Oszd meg a cikket másokkal is:

Ezen a héten debütál a Netflixen a majd két évig a magyar fővárosban forgatott The Witcher sorozat, amit nagyon várnak a rajongók. Andrzej Sapkowski regényét előbb videójátékban, majd péntektől a Netflixen is nyomon követhetünk, amitől sokan a Trónok harca után keletkezett méretes tartalmi űr betöltését várják, nem is véletlenül, hiszen a streaming óriás rengeteg pénzt pumpált a szériába, és nem csak egy évadra terveznek vele.

A Deadline információ szerint azonban egy újabb fantasy sorozat is készül nálunk, méghozzá Leigh Bardugo bestseller fantasy trilógia regényének, a Shadow and Bone -nak a sorozatadaptációja, amihez a napokban jelentettek be további hét színészt, és már magyar adatlappal is rendelkezik.

Az eddig ismert színészgárdához, Ben Barnes, Freddy Carter, Jessie Mei Li, Archie Renaux, Amita Suman és Kit Younghoz csatlakozik Calahan Skogman, Zoë Wanamaker (Megszállottak viadala), Kevin Eldon (Trónok harca), Julian Kostov (Treadstone), Luke Pasqualino (Blöff), Jasmine Blackborow (School’s Out Forever) és Gabrielle Brooks (Young Vic Theatre’s Twelfth Night). A szkriptet Eric Heisserer ( Bird Box ) írta, és a Deadline információ szerint a forgatás már javában zajlik.

A trilógia nyitókönyve a Shadow and Bone, amit az orosz kultúra ihletett, egy mágikus csavarral ellátott high fantasy. A Sfmag.hu-n található leírás szerint Alina, az árva térképkészítő asszisztens egy nagyobb csoport tagjaként, éppen az első átkelésére készül a Ravkát kettészelő Shadow Foldon. Az Unsea-nek is hívott képződmény leginkább egy fekete, egyhelyben álló füstfalra emlékeztet, amin nem hatol át napfény, és emberevő szárnyas szörnyeknek ad otthont. Az átkelés emiatt mindig nagy veszteségekkel jár, de az ország két fele csak így tud kommunikálni és kereskedni egymással.

Pontos megjelenésről és a forgatás részleteiről még nincs információnk.

UPDATE: Információk szerint a forgatás ősszel keződött és az Origo Filmstúdióban , valamint külső budapesti helyszíneken jelenleg is zajlik.

https://www.instagram.com/p/B5H3Gshp8ON/
Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója