Egy új okosfunkció segít felfedezni a Netflix világát, ami Scorsese-nek is tetszeni fog

Akik ismerik és szeretik a Netflix „okosletöltés” lehetőségét, azok most igazán örülni fognak, hiszen az Android Police kiderítette, hogy a Netflix teszteli ennek a funkciónak a továbbfejlesztett változatát, aminek segítségével mindig lesz új epizód a telefonodon kedvenc sorozatodból, sőt, mellé plusz hasonló műsor is letöltésre kerül, és mindezt te magad szabályozod.

Az okosletöltés lényege, hogy amikor letöltesz egy epizódot kedvenc sorozatodból (Androidon, iOS-en, Amazon Fire tableteken, valamint Windows 10-et futtató készüléken) és az alkalmazásbeállításoknál engedélyezed az okosletöltést, akkor a Netflix érzékeli, hogy mikor nézted meg az aktuális részt, és helyetted letölti a következőt is (persze csak wifi hálózaton, miközben a megnézettet törli a készülékről), még ha te el is felejtetted, így internetkapcsolat nélkül is mindig magaddal viheted kedvenc műsoraidat.

Az új Android tesztben a Netflix csavart egyet ezen a folyamaton, és új funkcióval bővítette az okosletöltést, „Downloads For You” néven. A kiegészítés több új tulajdonsággal ruházza fel az amúgy is hasznos szolgáltatást. He ezt is engedélyezed, akkor az (egyelőre) Android alkalmazása automatikusan letölt egy másik tartalmat is a meglévő mellé, amiről úgy gondolja, hogy tetszeni fog viszont még nem láttad korábban. Gyakorlatilag felfedez a szokásaid alapján egy új műsort és letölti neked. Természetesen itt is beállíthatod, hogy mennyi tárhelyet biztosítasz az új funkció számára. Alapértelmezés szerint a régi mennyiséget használja, viszont beállíthatsz akár többet is.

Balra a régi okosletöltés felülete, jobbra az új „Downloads For You” kártyás elrendezése

A „Downloads For You” beállítása után az új tartalom azonnal megjelenik a letöltések oldalon egy további kategóriában, közvetlenül a többi okosletöltés tartalma alatt.

A „Downloads For You” ugyan olyan értesítést küld, akár a többi Netflix értesítés. Továbbra is beállíthatod, hogy kizárólag wifi kapcsolat esetén kezdje meg a letöltéseket.

Ettől az új funkciótól a letöltések menüje is megváltozik, új kinézettel bővül. A felület kártyaszerű lapokra tagolódik, amely tartalmazza a műsor rövid leírását, műfaját és egyéb kategóriákat, valószínűsíthetően a „Downloads For You” ennek alapján választja ki a következő letöltendő tartalmakat, és ennek köszönhetően mindig érkezik egy új és izgalmas tartalom számodra, amit internet kapcsolat nélkül is felfedezhetsz. Mindez kedvezően fog hatni a Netflix hatalmas tartalmi világának megismerésében, hiszen új filmekbe vagy sorozatokba tudsz internetkapcsolat nélkül belekezdeni (amiket akár listába is tehetsz), és nagyobb értelmet nyer majd a mobilos megtekintés is, amit Scorsese mostanában gyakran támad.

Azt még nem tudni, hogy a Downloads For You mikor kerül bevezetésre, viszont a véletlenszerű lejátszáshoz hasonlóan ez is hamarosan bekövetkezhet.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.