A Hulu kidobta, a Netflix felkarolta Stephen King fiának képregényét, februárban érkezik a sorozatadaptációja

Fotó: konyvekkelsuttogo

Hosszú időbe telt, míg Joe Hill kiugró sikerű képregényének, a Locke&Key (Kulcs a zárját) sorozatváltozata végül elkészült, ám a Netflixnek köszönhetően van már premierdátum és némi ízelítő is az új démonos sorozatról.

A The Hollywood Reporter még 2016. júliusában írta, hogy Hulu pilot megrendelést adott le Joe Hill horror képregény sorozatának tévésorozat adaptációjára, az akkori showrunner pedig Carlton Cuse (Lost) volt.  Viszont a Hulu végül ejtette a projektet, ami a Netflixhez került, aki új alapokra helyezte az egészet, és berendelt egy 10 epizódos sorozatot, a munkálatokba pedig maga Joe Hill is bekapcsolódott.

Darby Stanchfield (Scandal, NCIS, Castle) lesz az egyik főszereplő, aki a három Locke lány megözvegyült édesanyját Nina Locke-t fogja alakítani. A képregény magyar ismertetője szerint a Locke-család egy iszonyatos tragédia után kénytelen hazaköltözni felmenőik ódon birtokára a massachusettsi Lovecraftba. Kulcsház azonban nem egy mindennapi otthon: a kastélyszerű, öreg házban hemzsegnek a különös erővel bíró kulcsok és a hozzájuk tartozó ősi kapuk. A vakmerőt, aki átlép rajtuk, a küszöbön túl a teljesen ismeretlen és egy hétköznapi ésszel felfoghatatlan másfajta valóság várja. Miközben a három testvér, Bode, Tyler és Kinsey a maga módján próbálja feldolgozni a közelmúlt rettenetes eseményeit, felfedezi Kulcsház titkait is. A legsötétebb rejtély azonban még várat magára: a ház alatt, a mélyben egy gyűlölettel teli, kíméletlen lény lakozik, s nem nyughat, amíg szélesre nem tárja a legfélelmetesebb ajtó szárnyait. (szukits.hu)

Premier február 7, és itt van hozzá az első plakát is.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.