Olyan pápákat mutat be a HBO és a Netflix, amitől az állunk is leesik

Az új pápa/HBO

A két pápa Netflixes bemutatója után (december 20), Január 10-én pénteken érkezik Az új pápa, vagyis Paolo Sorrentino zseniális sorozatának, Az ifjú pápának a folytatása a HBO GO-ra, így egy hónapon belül 4 pápával is találkozhatunk streamingen. Anthony Hopkins, Jonathan Pryce, Jude Law, John Malkovich, hogy csak a főszerepeket említsem.

Az ifjú pápa 2017 egyik legfelkapottabb sorozatának számított, nem volt kérdés tehát, hogy el kell készülnie a folytatásnak is, ami 9 epizódból fog állni.  Az új pápa ott veszi fel a történet fonalát, ahol Az ifjú pápa abbahagyta: a Jude Law által megformált Lenny Belardo, azaz XIII. Piusz pápa kómában fekszik. Váratlan és titokzatos események következtében Voiello külügyminiszter (Silvio Orlando) eléri, hogy egy lefegyverző és kifinomultan visszafogott angol arisztokrata, Sir John Brannox (John Malkovich) kerüljön a pápai székbe III. János Pál néven. Az új pápa ideális választásnak tűnik, azonban titkokat rejteget és megvannak a maga gyengeségei, így Voiello hamar felismeri, hogy nem lesz könnyű betöltenie a karizmatikus XIII. Piusz helyét. Az élet és halál közt lebegő Lenny Belardót mostanra szentté avatták, és tömegek imádják, ami éket ver a megrögzött hívők közé. Eközben az egyházat külső veszélyek és botrányok fenyegetik, amelyek a kereszténység szimbólumait támadják és a hierarchia visszafordíthatatlan összeomlásához vezethetnek. Persze a Vatikánban, szokás szerint, semmi sem az, aminek látszik.

https://www.youtube.com/watch?v=O4osj7cbJk4&feature=youtu.be
Az új pápa előzetese (magyar)

A folytatásban a kétszeres Oscar-jelölt Jude Law mellett John Malkovich látható, és a trailer alapján inkább utóbbira helyezik a fő hangsúlyt. Az ifjú pápából visszatér többek közt Silvio Orlando, Javier Cámara, Cécile de France, Ludivine Sagnier és Maurizio Lombardi. Az új szereplők közt található Henry Goodman, Ulrich Thomsen, Mark Ivanir, Yuliya Snigir és Massimo Ghini. Vendégszereplőként felbukkan Sharon Stone és Marilyn Manson is.

Az új pápa a Sky, az HBO és a CANAL+ együttműködésében készült. Alkotója és rendezője Paolo Sorrentino, executive producere Lorenzo Mieli, Mario Gianani, Riccardo Neri, Elena Recchia, Paolo Sorrentino, Jude Law, Caroline Benjo, Carole Scotta, Simon Arnal, Jaume Roures, Javier Méndez, Nils Hartmann és Sonia Rovai, producere Lorenzo Mieli és Mario Gianani a Fremantle tulajdonában álló Wildside részéről, koproducere a Haut et Court TV és a Mediapro Studio.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.