Sötétség (Dark)

Oszd meg a cikket másokkal is:

Dark S01-S02

A Netflix első német sorozata egy lebilincselően izgalmas apokaliptikus időutazós történetet mesél el. Mindkét évada elérhető a Netflixen magyar felirattal. Egy gyermek eltűnik és négy család indul kétségbeesett kutatásra, miközben egy három generációt érintő elképesztő rejtélyre derítenek fényt. Főszerepben: Louis Hofmann, Lisa Vicari és Maja Schöne.

Dark | Netflix Official Site

A missing child sets four families on a frantic hunt for answers as they unearth a mind-bending mystery that spans three generations. Watch trailers & learn more.

DARK Season 1 Official Trailer # 2 (2017) Netflix Mystery TV Series HD

DARK Season 1 Official Trailer # 2 (2017) Netflix Mystery TV Series HD© 2017 – NetflixComedy, Kids, Family and Animated Film, Blockbuster, Action Cinema, Bl…

Első évad előzetese (német)

Dark Season 2 | Trilogy Trailer | Netflix

The Dark Trilogy continues with season 2 on June 21st, only on Netflix. Watch Dark, Only on Netflix: https://www.netflix.com/title/80100172SUBSCRIBE: http://…

Trilogy előzetes (német)

Kritikák

Tényleg a Dark volna a német Stranger Things? | 24.hu

A Netflix december elsején indult, természetfeletti drámasorozatát folyamatosan a Stranger Thingshez hasonlítják, és tényleg kézenfekvő hasonlat, de mégsem stimmel igazán. Vannak ugyan egyezések a sztoriban, de a Dark messze nem egy -kópia, és ugyan eredetinek tényleg nem lehet nevezni, ez ugyanúgy igaz a bevallottan popkulturális szivacsként működő Stranger Thingsre is.

Évadkritika: Dark – 1. évad

Amikor Stephen King a Stranger Things helyett elkészíti a Twin Peaks-et a németek megbízására. És a megállapítás majdnem helyes. Nem lehet elégszer leírni, hogy mennyire dívik manapság a 80′-as évek nosztalgiája a szórakoztató iparban. Kétségtelen, hogy ez az évtized a filmtörténelem magasiskolája, szigorúan ami a szórakoztatást illeti.

Dark: Furcsa német dolgok (kritika a Dark című sorozatról) – Irodalmi Szemle

Dark, Netflix, 2017 A Netflix egyre megkerülhetetlenebb tényezővé kezdett válni az elmúlt években a mozgóképes színtéren, és egyáltalán nem véletlen, hogy a gyűjtőszót nagyobb magabiztossággal használhatjuk, mintha egyszerűen filmeket, tévé- vagy egyéb sorozatokat mondanánk, hiszen a „pályafutását” DVD-kölcsönzőként kezdő cég mostanra komoly konkurencia tud lenni mennyiség, és, esetenként minőség szempontjából is úgy egyszeri […]

Dark (2. évad) – évadkritika – sorozat – Filmtekercs.hu

Amikor megjelent, sokféle címkével próbálták illetni a Dark első évadát: a Stranger Things sötét verziója, a Netflix globális terjeszkedésének következő lépcsője, időutazós skandináv krimi stb. A címkézés azonban, mint mindig, ezúttal is félrevezető: a Dark ugyanis egy egyedülálló, jellegzetes, mégis a műfaj szabályait tiszteletben tartó, önálló darab.

Dark

A series gets an Average Tomatometer when at least 50 percent of its seasons have a score. The Average Tomatometer is the sum of all season scores divided by the number of seasons with a Tomatometer.

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója